„Dialogul Artelor” la Brad, în avanpremiera Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului

În avanpremiera Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită în fiecare an, la data de 20 noiembrie, la Expoziția de Istorie Locală și Etnografie Brad a avut loc sâmbătă, 18 noiembrie 2023, un eveniment care a adus în atenție creații artistice ale unor elevi elevi ai Școlii Gimnaziale „Mircea Sântimbreanu” din Brad, care împreună cu membrii Clubului „Dialogul Artelor” Brad au avut parte aici de o zi plină de inedit, de emoții și bucurii.

Însoțiți de doamna învățătoare Nadina Guga, copiii prezenți la manifestare au gustat din fructele toamnei expuse în interior: mere, struguri, nuci, alune, măceșe, bucurându-se totodată, de aromele de cimbru, mărar, lavandă și crizanteme, care au constituit un cadru propice pentru haiku-urile din creația poetului Nicolae Crepcia, prezentate de acesta auditoriului.

Doamna profesoară Letiția Jula i-a antrenat pe copii într-un joc prin care, chiar ei, copiii, să devină creatori de haiku-uri. La final, inspirați de lucrările expuse de artiștii plastici brădeni, într-o expoziție comună, cu ajutorul creioanelor cerate, copiii au realizat în comun un peisaj de toamnă. Expoziția cuprinde lucrări ale artiștilor plastici Remus Poenar-Alexa (prof. arte vizuale), Silvia Dușan (prof. arte vizuale), Florin Dărău (pictor restaurator), Florina Ciobanu (pictor restaurator) și ale pictorilor amatori Adriana Florea, Anca Stroișteanu, Monica Dușan, Octavian Șerban, Camelia Jula, Ileana Nagy. Giorgiana David a expus două colaje confecționate din frunze, conuri, castane, flori, pătrunjel, busuioc, mărar, mătase de porumb, cu titlul: Vortex și Vibrație iar Luminița Miclea ne-a bucurat cu interesante și inedite jucării tricotate sau croșetate.

Expoziția de pictură va fi deschisă publicului până în data de 10 decembrie 2023.