Întârzierea în acordarea primei de Ziua Sfintei Varvara și a primei de Crăciun va determina organizarea unei greve generale la CEVJ

Președintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean a afirmat, în cadrul ședinței Comisiei Județene de Dialog Social care s-a desfășurat miercuri, 6 decembrie 2023 la sediul Instituției Prefectului județului Hunedoara că întârzierea în acordarea primei de Ziua Sfintei Varvara și a primei de Crăciun va determina organizarea unei greve generale a salariaților din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului.

Reprezentanții Sindicatului Muntele au solicitat sprijinul Instituției Prefectului în soluționarea problemelor referitoare la respectarea tuturor drepturilor prevăzute în contractele colective de muncă ale angajaților din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului.

Prefectul Marian Călin Petru le-a transmis tuturor celor prezenți că a luat act de revendicările privind acordarea sporurilor salariale și că va depune toate diligențele necesare pentru a fi aprobat Memorandumul transmis Guvernului României, document ce prevede exceptarea angajaților CEVJ de la măsurile de austeritate prevăzute de Legea 296/2023. „Am reușit să creăm o cutumă sănătoasă cu sindicatele din județul Hunedoara. Nevoia permanentă de dialog social este dintotdeauna în atenția mea și doresc să le transmiteți celor pe care îi reprezentați că avem o preocupare constantă pentru condițiile lor de muncă, nivelul de salarizare și buna funcționare a mediului în care lucrează. Am dus niște bătălii importante împreună și am reușit să obținem tot ceea ce ne-am asumat atunci când ne-am confruntat cu probleme majore. Încă de la preluarea mandatului, în 2020, minerii din Valea Jiului sunt o prioritate pentru mine și voi face toate demersurile necesare pentru ca Memorandumul inițiat să fie aprobat la nivel guvernamental”, a declarat Petru Călin Marian, prefectul județului Hunedoara.

La ședința Comisiei Județene de Dialog Social au mai participat cei doi subprefecți ai județului Hunedoara, Constantin Fulga și Lorincz Szell, precum și șeful ITM Hunedoara, Ionel Bozdog.