Sprijin financiar din partea Consiliului județean Hunedoara pentru 6 comune hunedorene

Consiliul județean Hunedoara a adoptat, în ședință de urgență. un proiect de hotărâre prin care un număr de 6 comune hunedorene sunt sprijinite pentru a încheia cu bine anul financiar 2023.

Astfel, la propunerea președintelui CJH, Laurențiu Nistor, au fost alocați 810.000 de lei din fondul de rezervă al Consiliului județean Hunedoara pentru sprijinirea administrațiilor locale din comunele: Pui, Burjuc, Lelese, Criscior, Bulzeștii de Sus și Mărtinești. Banii sunt necesari pentru achitarea unor arierate provenite din neplata unor cheltuieli curente și de capital ale primăriilor din comunele menționate, dar și pentru susținerea unor proiecte de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

Președintele CJH, Laurențiu Nistor spune că a propus consilierilor județeni să aprobe sprijinirea acestor administrații locale, având în vedere că acestea nu au beneficiat de alocări financiare de la Guvern, la ultima rectificare bugetară. ”Cât timp voi fi președintele Consiliului Județean Hunedoara, voi respecta toți cetățenii, indiferent de apartenența politică a primarului. De aceea, în condițiile în care comunele Crișcior și Pui nu au primit niciun leu în urma recentei alocări de fonduri de la Guvernul României, nu puteam rămâne indiferenți, așa că am decis să repartizăm sume din Fondul de rezervă, pentru a le asigura funcționarea”, a declarat Laurențiu Nistor.

Liderul administrației județene își exprimă în același timp dezamăgirea pentru faptul că consilierii județeni ai PNL și USR nu au votat acest proiect de hotărâre, cu toate că o bună parte din comunele menționate au primari liberali. ”Le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul lor și regret că aleșii PNL și USR nu au votat pentru alocarea fondurilor necesare funcționarii primăriilor Crișcior, Pui, Bulzeștii de Sus, Burjuc, Mărtinești și Lelese”, a spus Laurențiu Nistor.