Drum bun spre Poienița Voinii, în Ținutul Pădurenilor

Consiliul județean Hunedoara informează că s-a finalizat modernizarea primei porțiuni a drumului județean DJ 687E, între Ruda – Poienița Voinii, cuprinsă între kilometri 21+630 și 24+380, fapt care permite locuitorilor dar și turiștilor care vin să viziteze Ținutul Pădurenilor, accesul pe un drum bun.

Lucrările demarate în luna octombrie a acestui an au fost recepționate în aceste zile, iar drumul este asfaltat acum până în localitatea Poienița Voinii.

Acest prim tronson a fost modernizat cu fonduri atrase prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” și din bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6,9 milioane de lei.

„Asigurăm comunitatea că nu uităm niciun colț de județ și depunem eforturi constante pentru a oferi infrastructură rutieră corespunzătoare în toate regiunile. Modernizăm și reabilităm sectoarele de drum în funcție de necesități și resurse disponibile. Așa cum am menționat anterior, angajamentul nostru este să nu uităm și să nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, prezent în teren la recepția lucrării.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram se declară, la rândul său, mulțumit de reușita acestui proiect, apreciind că drumurile bune, așa cum spun de obicei drumarii, înseamnă viață mai bună. În același timp, Costel Avram spune că acest drum înseamnă și viață și cultură, îngemănate. ”Mă gândesc la Poienița Voinii, la mulțimea de oameni care vor veni la Festivalul “Drăgan Muntean” și vor fi uimiți și bucuroși că au schimbat praful sau noroiul pe asfalt, că altfel se va ajunge la casa lui Drăgan și pe Dealul Cornetului, unde rapsozi populari se adună în fiecare an, într-un festival susținut de Consiliul Județean Hunedoara, să-l omagieze pe cel născut în Ținutul Pădurenilor! M-am bucurat să fiu, alături de Președintele CJH, Laurențiu Nistor, între primii care am străbătut cu pasul drumul spre Poienița Voinii, frumos, asfaltat, șerpuind printre culmi. Încă un proiect a fost finalizat, încă o dorință a noastră, dusă la bun sfârșit! Nici nu spun promisiune – sunt dorințe ale noastre de a aduce bine și frumos în viețile oamenilor!”, a declarat Costel Avram.

Continuarea proiectului, care prevede modernizarea sectorului de drum rămas neasfaltat, se va realiza în funcție de alocările bugetare ulterioare.