Festivalul ”Opera Nights” aduce și în 2024 magia muzicii de operă în județul Hunedoara

Festivalul ”Opera Nights” aduce și în 2024 magia muzicii de operă în județul Hunedoara

Unul dintre cele mai apreciate evenimente cultural-artistice din judeșul Hunedoara, Festivalul ”Opera Nights” urmează să fie organizat și în anul 2024 de către Consiliul Județean Hunedoara, în parteneriat cu Teatrul de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța și Asociația DEVart.

Pentru ca evenimentul să fie organizat ”ca la carte”, organizatorii au făcut deja o primă analiză a ediției din acest an a acestui apreciat eveniment, într-un dialog purtat de administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram cu directorul artistic al festivalului, soprana Daniela Vlădescu și cu inițiatorul acestui proiect cultural, jurnalistul Alexandru Gruian.

Astfel, în urma acestor discuții, a fost stabilită perioada de desfășurare a ediției din acest an a Festivalului ”Opera Nights”, respectiv 17-21 iulie 2024. De asemenea, după cum precizează Costel Avram, a fost luată decizia ca spectacolele de operă să fie prezentate în cele cinci localități consacrate deja de la ediția precedentă: Brad, Orăștie, Petrila (cu alternativă Petroșani, în caz de vreme nefavorabilă), Hunedoara și Deva. Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că a fost stabilit și repertoriul festivalului, care va cuprinde titluri consacrate din creația universală de gen și va aduce în spectacolele din cele cinci locații artiști de primă mărime ai scenei lirice din România și foarte probabil și din Europa.

”Un festival de asemenea anvergură, finanțat integral de Consiliul Județean Hunedoara prin Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, este unic în România. El este parte integrantă a Ofensivei culturale a Consiliului Județean Hunedoara, la rândul ei componentă de bază a Strategiei de reconversie turistică și culturală a județului. Ne bucurăm să avem alături la Opera Nights 2024, contăm pe timp frumos și public entuziast și vă asigur că nu vor lipsi surprizele!”, a declarat Costel Avram.

Toate detaliile privind organizarea acestuio eveniment, care confirmă încă o dată ”Ofensiva cultutală” lansată la nivelul administrației județene de către echipa condusă de președintele Laurențiu Nistor, vor fi prezentate în zilele următoare.

Fotografii de la ediția din 2023 a Festivalului ”Opera Nights”