Tabără de schi pentru sportivii ”Special Olympics” la Straja

Tabără de schi pentru sportivii ”Special Olympics” la Straja

A fost veselie mare pe pârtiile de schi de la Straja, în tabăra de sporturi de iarnă organizată pentru unsprezece bravi sportivi din lotul național ”Special Olympics” România.

Aceștia au avut parte, în perioada 21-26 ianuarie 2024, de antrenamente intense la schi alpin, iar îndemânarea și determinarea acestor tineri speciali i-au uimit și încurajat pe toți practicanții sportului alb, care au avut ocazia să-i vadă la antrementele din Straja.

Bucuria celor 11 sportivi ”Special Olympics” de a fi din nou cu prietenii, de a schia împreună nu a tinut cont nici de vremea de afară. Aceștia au alunecat cu mare plăcere pe schiuri, neobosiți, preț de două antrenamente în fiezare zi, și când a fost soare dar și când a fost viscol.

Tabăra de schi ”Special Olympics” din acest an, de la Straja, găzduită și de acestă dată la Cabana Montana, a fost posibilă datorită membrilor ”Lions Club București Decan” care au organizat la București, în luna decembrie 2023, un bal caritabil în cadrul căruia au fost strânse fondurile necesare pentru organizarea acesteri tabere de la Straja. Eforturilor organizatorilor din cadrul ”Special Olympics România” le-au subscris și de această dată partenerii de la Hervis Sports Romania, care au asigură suportul tehnic al taberei încă din anul 2016.

După cum relevă organizatorii, taberele de schi ”Special Olympics” sunt frumoase, dar grele și reprezintă o provocare deopotrivă pentru sportivi, antrenori și voluntari. De aceea, bucuria participării e cu atât mai mare!