Investițiile din proiectul ”Green Line” au început în forță și la Uricani

Investițiile din proiectul ”Green Line” au început  în forță și la Uricani

E mobilizare generală pe șantierul de construcții aferente proiectului ”Green Line Valea Jiului”, proiect care va schimba radical transportul public între cele 6 localități ale Văii Jiului. Zilele acestea au început în forță și lucrările de la Uricani, localitate în care vor fi construite mai multe clădiri administrative și vor fi instalate stații de încărcare pentru autobuzele electrice.

L-am însoțit pe primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, împreună cu consilierul personal al acestuia, Constantin Stancu și cu reprezentantul firmei de construcții care implementează proiectul ”Green Line Valea Jiului”, la Valea de Brazi, locul unde, chiar din ziua predării amplasamentului convenit pentru construcția obiectivelor stabilite în acest proiect, au și început lucrările.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, spune că în cadrul acestui proiect, sunt prevăzute construcția unui corp administrativ, a unor garaje pentru autobuzele electrice și a mai multor stații de încărcare destinate acestora, dar și o serie de alte lucrări de amenajare a spațiului pus la dispoziție de Primăria orașului Uricani. ”În sfârșit, am reușit să găsim o utilitate pentru terenul pe care s-a aflat sediul administrativ, atelierele și alte clădiri ale fostei mine de la Valea de Brazi. Aceste clădiri au fost demolate, după ce ani de zile nu am putut găsi o soluție pentru refuncționalizarea acestora. În scurt timp, locul acesta va arăta exact așa cum ne-am dorit, frumos, elegant și, mai ales, util. Am pus la dispoziție acest teren, mai mare de un hectar, pentru construcția stației de întoarcere a autobuzelor electrice din cadrul proiectului ”Green Line Valea Jiului”, iar aici va fi construit unul dintre mini-depourile de garare a autobuzelor, vor fi amplasate mai multe stații de încărcare electrică, va fi construit un sediu administrativ și alte obiective conexe. În plus, tot aici sunt prevăzute lucrări de asfaltare a drumului de acces, racordări la rețelele de apă, canalizare și energie, precum și o serie de amenajări peisagistice”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta precizează că odată cu finalizare acestor lucrări, care comletează celelalte investiții realizate deja în această zonă de administrația locală (cum este spre exemplu parcul de picnic) sau de investitori privați (cum este Ciupercăria Composesoratului Uricani), zona industrială în care a funcționat mina de la Valea de Brazi va redeveni una funcțională și una frumoasă. Iar primarul Dănuț Buhăescu dă asigurări că și alte zone din orașul Uricani, pe ruinele fostelor activități miniere, vor fi constuite noi facilități publice care vor deservi cetățenii și care vor contribui la schimbarea în bine a imaginii localității, devenită de pe acum stațiune turistică.