Conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu rămâne la conducerea noului Senat al Universității din Petroșani

Conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu rămâne la conducerea noului Senat al Universității din Petroșani

Zilele trecute, noul Senat al Universității din Petroșani, a cărui componență a fost stabilită în urma alegerilor care au avut loc la finalul lunii ianuarie 2024, și-a ales președintele. Cel care va conduce forul academic decizional al Universității din Petroșani în următorii 5 ani este conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu.

Conf.univ.dr.ing. Nicole Pătrășcoiu își continuă astfel activitatea în fruntea Senatului Universității din Petroșani, for pe care l-a condus și în precedentele două mandate. Noul președinte al Senatului UPET este absolvent al Universității din Petroșani din anul 1985 și doctor în științe inginerești al aceleiași instituții de învățământ superior. A lucrat o perioadă în sectorul minier, ca inginer la EM Dâlja (între 1985-1987) și cercetător la Institutul de Cercetări, Inginerie Tehnologică și Proioectări pentru minele de huilă (între 1987-1988), iar din anul 1988 este cadru didactic al Universității din Petroșani.

Odată cu desemnarea noului Președinte al Senatului Universității din Petroșani, urmează declanșarea procedurii de alegere a viitorului rector al instituției. Alegerile pentru desemnarea noului rector al Universității din Petroșani vor avea loc la finalul acestei luni.