Complet modernizată, Filiala nr. 1 a bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” și-a redeschis porțile pentru cititori

Complet modernizată, Filiala nr. 1 a bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” și-a redeschis porțile pentru cititori

Sediul Filialei nr. 1 a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” din Deva, situat în cartierul Dacia, pe b-dul 22 Decembrie, bloc 41 parter, și-a redeschis pe 12 februarie 2024 porțile pentru publicul cititor, după ce mai multe luni aici au avut loc ample lucrări de modernizare, spre bucuria celor care-și desfășoare aici activitatea, dar mai ales a celor care sunt beneficiari direcți ai serviciilor acestei instituții publice de cultură și educație.

La scurta festivitate de re-inaugurare a spațiului, alături de numeroși iubitori de carte din Deva, au fost prezenți managerul general al Bibliotecii județene, Ioan Sebastian Bara și coordonatorul direct al activităților acestei instituții, Costel Avram (administrator public al județului Hunedoara), cărora le-a revenit misiunea de a tăia panglica inaugurală.

Sediul Filialei nr. 1 a Bibliotecii județene este acum complet schimbat, după ce aici s-au derulat o serie de lucrări de modernizare realizate cu aportul financiar al Consiliului Județean Hunedoara, în subordinea căruia se află instituția de cultură. Spațiul destinat iubitorilor de carte este acum unul primitor și modern, cu toate dotările și facilitățile necesare asigurării unor servicii de calitate. Managerul instituției, Ioan Sebastian Bara, a recmarcat că lucrările care s-au executat sunt de o calitate deosebită. ”Cu sprijinul generos al Consiliului Județean Hunedoara, al președintelui Laurențiu Nistor și al administratorului public Costel Avram, care ne-au alocat fondurile, Filiala nr. 1 a bibliotecii județene, cu o înfățișare modernă, elegantă, așa cum se cuvine să arate o bibliotecă a secolului XXI, și-a redeschis porțile, ocazie cu care le mulțumim pentru întregul sprijin pe care îl acordă bibliotecii, pentru deschiderea permanentă manifestată față de proiectele culturale, față de activitățile și realizările instituției noastre. Toți cei prezenți au avut bucuria și plăcuta surpriză să constate că noua înfățișare a filialei este cu adevărat primitoare, cu toate facilitățile necesare pentru crearea unei atmosfere de liniște și concentrare în universul cărților”, a declarat Ioan Sebastian Bara.

În sediul reabilitat, totul a fost schimbat: de la gresie și faianță la tavanul fals, de la instalațiile electrice la cele sanitare, de la rampa de la intrarea în filială și pavajul scărilor exterioare la rafturile de la accesul liber și mobilierul de la Biblionet. Totul este nou și primitor, totul îi îmbie pe iubitorii de lectură, de carte, să treacă cu plăcere pragul acestei filiale ce pare că a renăscut. Spațiul reabilitat găzduiește aproape 29.000 de volume din toate domeniile, calculatoare, accesibile utilizatorilor.

Impresionat de noua înfățișare a acestei biblioteci s-a arătat și administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram. ”Într-o vreme în care se spune că nu se citește, ceea ce putem face noi, cei de la Consiliul Județean Hunedoara, este să facem în așa fel încât spațiul unde orice om, copil sau matur, ia contact cu o carte, să fie un spațiu modern, primitor, un spațiu demn de anul 2024! Această filială a Bibliotecii județene pe care o redeschidem astăzi este mai mult decât o bibliotecă, este mai mult decât o filială de bibliotecă, deși poartă un nume simplu – Filiala nr. 1, de aceea mă gândesc să o personalizăm și să îi punem un nume, cel mai probabil al unui scriitor hunedorean reprezentativ. Această bibliotrecă este un spațiu multimedia, impecabil, renovat cu fondurile Consiliului Județean Hunedoara, puse la dispoziție pentru a atinge cât mai multe obiective ale Ofensivei culturale ! Felicit colectivul bibliotecii și pe managerul ei, Sebastian Bara și mai mult decât orice, doresc să-i treacă pragul cât mai mulți cititori sau utilizatori de dispozitive multimedia !”, a declarat Costel Avram.

Momentul inaugurării, dincolo de caracterul festiv, așa cum este firesc, a fost unul emoționant, plin de bucuria datoriei împlinite, o datorie pe care Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva o are față de toți utilizatorii, față de toți prietenii ei.