Noi confruntări în cadrul concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”

Noi confruntări în cadrul concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”

Ediția a X-a a concursului județean de cultură generală, organizat de Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” a programat astăzi o nouă etapă a confruntărilor din grupele rezultate în urma tragerii la sorți, între echipajele din carrul liceelor hunedorene intrate în competiție.

Primul meci al zilei a fost între echipa Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg care a întâlnit echipa Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva. După un început echilibrat, apropiat ca valoare, echipa colegiului din Haţeg s-a distanţat, câştigând această confruntare cu scorul de 19 la 14 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului, obţinând astfel 3 puncte în clasamentul grupei a 5-a.

În cea de-a doua confruntare a zilei s-au aflat faţă în faţă echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni şi cea a Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani. A fost un meci antrenant, cu scor strâns, echipele aflându-se la egalitate în marea majoritate a timpului. Echipa care s-a detaşat spre finalul competiţiei a fost cea a liceului din Lupeni, câştigând meciul cu scorul de 18 la 16 răspunsuri corecte şi obţinând 3 puncte în clasamentul grupei a 6-a.

Concursul a continuat cu meciul dintre echipa Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani şi cea a Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara. După o primă jumătate a confruntării în care echipele au fost aproape la egalitate, spre finalul meciului echipa din Petroșani s-a detaşat și a câștigat cu un scor de 16 la 9 răspunsuri corecte, din 30 posibile. În acest fel echipa câştigătoare a acumulat 3 puncte în clasamentul grupei a 7-a.

Ziua de azi s-a încheiat cu confruntarea dintre Colegiul Naţional „Decebal” Deva şi Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Deva. A fost un meci frumos al ambelor echipe, cu scor apropiat în prima jumătate a lui, dar cu o conducere constantă a echipei colegiului devean care a și câștigat confruntarea cu un scor de 21 la 16 răspunsuri corecte, obţinând 3 puncte în clasamentul grupei a 8-a.

”Le mulţumim tuturor concurenţilor noştri şi vă aşteptăm să urmăriţi concursul nostru şi mâine începând cu ora 11:00, când echipa Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara va întâni echipa Liceului Tehnologic „Nicolae Olahus” Orăştie”, a declarat Ioan Sebastian Bara, inițiatorul și coordonatorul acestui proiect.

Vă reamintim că puteţi urmări concursul ”Citești și câștigi!” în direct pe pagina de Facebook a bibliotecii, pe postul regional HD365TV şi difuzat începând cu 4 martie 2024 de luni până vineri de la ora 18:00 la 19:00 şi duminica între orele 10:00 şi 13:00 pe postul regional Antena 3 Deva.