Concurenți puțini, dar buni, la ediția a XI-a a Cupei ”Pro Parâng” la schi de tură

Concurenți puțini, dar buni, la ediția a XI-a a Cupei ”Pro Parâng” la schi de tură

Deși este considerată drept o ramură sportivă relativ ușoară, schiul de tură se dovedește a fi un sport solicitant și nu la îndemâna oricui.

Așa s-a dovedit a fi și ”Cupa Pro-Parâng” la schi de tură, eveniment de tradiție în calendarulș activităților desfășurate de Asociația de Schi-Turism ”Pro Parâng” în frumoasa stațiune turistică montantă a municipiului Petroșani. Evenimentul, ajuns la ediția a XI-a s-a desfășurat, la finele săptămânii trecute în stațiunea Parâng.

Concursul a fost unul reușit, după spusele participanților, cu traseele de concurs nu foarte ușoare din punct de vedere tehnic, dar deosebit de spectaculoase datorită peisajelor specifice de iarnă, pe care le oferă masivul Parâng. La acestea s-a adăugat și vremea, care a fost deosebit de frumoasă, cu un cer limpede, senin ce a oferit de pe Parîngul Mic o panoramă a crestelor montane frumos înzăpezite ce delimitează Valea Jiului.

La start s-au aliniat relativ puțini sportivi, din punct de vedere numeric, doar un număr de 25 concurenți, dornici de mișcare, aliniindu-se la startul competiției. ”Puțini, dar buni!”, recunoaște Cazimir Radvanski, președintele Asociației de Schi Turism ”Pro-Parâng” Petroșani, organizatorul evenimentului.

Acesta apreciază că schiorii au fost foarte buni, sportivi care participă în mod tradițional la acest concurs de schi de tură, bucuroși să constate că fiecare ediție aduce și noi variante de traseu. Este mai puțin relevant, în atari condiții, ierarhia acestei competiții sportive, pentru că fiecare dintre participanții care și-au oferit plăcerea de parcurge cele două trasee de concurs, sunt, până la urmă, câștigători ai unei zile superbe la munte, cu schi și distracție între prieteni.

Mai ales că și anul acesta, ca la fiecare ediție a concursului, a fost păstrată și tradiția ca, la final, organizatorii să-i primescă, pe toți concurenții,  cu tradiționalul platou  de gustare, vin fiert și ceai fierbinte. Gazda noastră din acest an a fost Pensiunea Izvorul Maleii, o locație perfectă și cu oameni primitori, care au fost alături de noi și care ne-au sprijinit în tot ce am avut nevoie. Le mulțumim în mod deosebit și ne bucurăm că am stabilit o punte de legătură pentru cât mai frumoase acțiuni comune. Mulțumirile noastre se îndreaptă și către S.C. ELECTRO STAR IMPORT EXPORT SRL, S.C.ADARCO INVEST SRL care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment. Ca la fiecare eveniment organizat de noi Jandarmeria Montană și Formația Salvamont a fost alături de noi, le mulțumim. Mulțumim de asemenea și lui Savu Milica Emil, prieten și colaborator activ pentru ajutor și fotografiile deosebite”, a declarat Cazimir Radvanski, președintele Asociației ”Pro-Parâng”.

Fotografii: Savu Emil Milică