Senatorul PSD Cristian Resmeriță acuză AUR că votează contra Văii Jiului

Senatorul PSD Cristian Resmeriță acuză AUR că votează contra Văii Jiului

La votul dat, zilele trecute, în Senat privind adoptarea Legii nr. 14/2024 privind aprobarea OUG nr. 129/2023 prin care Complexul Energetic Valea Jiului va beneficia de fonduri în valoare de 350 de milioane de lei pentru susțiunerea activității, s-au înregistrat 97 de voturi ”pentru”, 13 voturi ”împotrivă”, iar alți 6 senatori s-au abținut de la vot.

Dacă pentru susținerea acestui proiect legislativ, senatorii PSD, PNL și USR au votat fără rezerve, în Grupul senatorial al AUR s-a luat decizia unui vot împotrivă, astfel că toți cei 12 senatori ai acestei alianțe politice au votat împotriva acestui proiect de lege iar un altul s-a împotrivit.

Senatorul PSD Cristian Resmeriță îi acuză pe senatorii AUR că, votul lor a fost, practic un vot împotriva Văii Jiului. Acesta aduce drept argument statistica oficială a votului dat de senatori pe marginea proiectului legii 14/2024 în ședința senatului din 19 februarie 2024 și, în același timp, condamnă declarațiile senatorului hunedorean al AUR, Vasile Potecă de a considera acest sprijin dat funcționării Complexului Energetic Valea Jiului drept un ”ajutor de înmormântare”.

”Trebuie să recunosc că nu mai înțeleg nimic! Pe de o parte, reprezentanții AUR declară că sunt alături de oameni, că sprijină populația, dar în momentul în care pot face acest lucru se împotrivesc fără nici o explicație. Așa s-a întâmplat și luni, în Plenul Senatului, când s-a discutat despre posibilitatea ca cei de la Complexul Energetic ”Valea Jiului” să primească un ajutor din partea statului român în valoare de 70 milioane euro. Singurii care s-au împotrivit au fost senatorii AUR și nu înțeleg de ce !? Dacă mă gândesc bine, AUR a procedat în același mod și în urmă cu un an de zile, când au votat contra unui amendament al meu, prin care se dorea ca Termocentrala Paroșeni să nu se închidă în 2030. Practic după ce AUR a votat împotriva Termocentralei Paroșeni, acum votează pentru închiderea mineritului. Mă miră și atitudinea domnului senator Potecă, membru AUR, hunedorean de-al nostru, care s-a exprimat clar la microfonul Senatului împotriva ajutorului de stat”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta arată însă că, din fericire, datorită faptului că în Senatul României există oameni care înțeleg exact rațiunile pentru care mineritul românesc are nevoie de sprijin și înțeleg că este de datoria lor să întindă o mână către ortacii din Valea Jiului, Legea 14/2024 a fost adoptată, iar cele circa 70 de milioane de euro vor ajunge în conturile Complexului Energetic Valea Jiului, ajutându-l să poată funcționa încă o bună perioadă de timp, iar minele să nu se închidă mai repede decât a fost prevăzut, chiar și fără atitudinea demagocică a parlamentarilor AUR, care una spun și alta votează!