Sute de noi locuri de parcare, dar și modernizarea infrastructurii, primele obiective noi ale anului 2024 pentru Primăria Lupeni

Sute de noi locuri de parcare, dar și modernizarea infrastructurii, primele obiective noi ale anului 2024 pentru Primăria Lupeni

Cu toate că municipiul Lupeni pare să gestioneze cel mai bine din Valea Jiului problema locurilor de parcare de pe raza localității, iar acest lucru este confirmat de faptul că în ultimii ani, aici au fost realizate investiții semnificative în identificarea, amenajarea și modernizarea de noi locuri de parcare, primarul Lucian Resmeriță apreciază că problema parcărilor auto rămâne, în continuare, un obiectiv prioritar al autorităților locale din municipiul Lupeni.

După ce, în ultimii ani, aici au fost realizate câteva mii de locuri de parcare, pentru anul 2024 administrația locală de la Lupeni are în vedere proiecte și mai ambițioase în această direcție. Pentru că parcul auto în municipiul Lupeni este în creștere constantă, la fel ca și numărul turiștilor care aleg municipiul Lupeni și stațiunea Straja ca destinație de vacanță, problema creșterii numărului locurilor de parcare rămâne un obiectiv prioritar pe agenda administrației locale.

Primarul Lucian Resmeriță arată că, încă din această an, la Lupeni urmează să fie demarat un nou program de investiții publice care vizează crearea altor circa 800 de noi locuri de parcare, identificate deja de reprezentanții Direcției Tehnice din Primărie. ”Avem un proiect foarte bine pus la punct pentru modernizarea a încă 800 de noi locuri de parcare pe raza municipiului Lupeni. Sunt identificate deja toate zonele în care vor fi realizate aceste parcări, iar lucrările deja au început în zona Plopilor – Gorunului – Viscoza, urmând ca, rând pe rând, să intre în execuție și celelalte zone în care vom face astfel de investiții”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta a precizat că zonele în care vor fi realizate cele 800 de noi parcări de pe raza municipiului Lupeni sunt următoarele:

– Zona Aleea Plopilor, blocurile: 2, 3, 5, 7, 8, 10 și G5;

– Zona Aleea Gorunului, blocurile: 1, 2, 3, 4 și 6;

– Zona strada Vâscozei, blocurile: 3, 5, 7, 2A și V3;

– Zona Viitorului, blocurile: B5 și E1;

– Zona parcare Cinematograf Cultural – str. Spiru Haret;

– Zona str. Bărbăteni, bloc 25 și bloc 17;

– Strada Tudor Vladimirescu, blocurile: 76, 86, B2 și B3;

– Strada Trandafirilor, blocul 9;

– Zonele: Parângului, Viitorului, Tudor Vladimirescu, Bărbăteni și Spital Municipal Lupeni;

– Stațiunea Turistică Straja.

Fondurile necesare pentru aceste proiecte investiționale au fost atrase de Primăria Lupeni încă de anul trecut, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

În plus, primarul municipiului Lupeni spune că, pe lângă lucrările de amenajare a parcărilor rezidențiale, publice și turistice, administrația locală de la Lupeni va derula și o serie de investiții conexe, în reabilitarea aleilor pietonale, a străzilor de acces către noile parcări, dar și reabilitări ale zonelor verzi, iar administrația locală caută soluții inclusiv pentru a finanța lucrări de modernizare a iluminatului public în aceleași zone.

Primarul Lucian Resmeriță dă asigurări că, pe lângă acest mare proiect de investiții în infrastructura de transport, vor mai exista și alte investiții care vizează creașterea gradului de confort pentru cetățenii municipiului Lupeni, înfrumusețarea localității și deschiderea oportunităților pentru turism nu doar în zona montană Straja, ci și în zona urbană.