Ghidul dvs. din 2024 pentru împrumuturile de zi de plată instantanee

Este greu să vă permiteți tot ceea ce doriți să cumpărați cu un salariu lunar regulat. Cu toate acestea, sistemul bancar modern oferă multe programe de împrumut care permit utilizarea banilor din credit în schimbul obligației de a rambursa datoria în părți, cu o rată a dobânzii impusă pe lângă suma împrumutată. Împrumuturile pe ziua de salariu reprezintă una dintre cele mai rapide și mai flexibile soluții de împrumut pentru persoanele care au nevoie urgentă de bani. Experții de la horacredit.ro au pregătit acest ghid pentru a te familiariza cu lumea împrumuturilor cu aprobare instantanee și pentru a te echipa cu cunoștințele necesare pentru a obține un astfel de împrumut în condiții bune.

Ce este un împrumut cu decizie instantanee?

După cum îi spune și numele, un împrumut cu decizie instantanee este o anumită sumă de bani pe care o poți împrumuta de la o organizație de creditare, de obicei un creditor online, într-o perioadă foarte scurtă de timp. Spre deosebire de băncile tradiționale, unde procesul de aprobare poate dura zile, dacă nu chiar săptămâni, creditorii online sunt mult mai loiali clienților. Aceștia solicită doar un pachet minim de documente și procesează cererile utilizatorilor foarte rapid, în câteva minute, datorită utilizării de software FinTech avansat și de sisteme inteligente de notare a creditelor.

Ca urmare, este posibil să primești o decizie instantanee din partea creditorului la care aplici. Aceasta înseamnă că poți avea banii împrumutați în bilanțul tău în aceeași zi, închizând toate golurile financiare și permițându-ți tot ce ai nevoie fără o presiune financiară.

Beneficiile împrumuturilor de zi de salariu cu aprobare rapidă

În România și în UE există zeci de furnizori de împrumuturi de tip payday loan online, ceea ce înseamnă că cererea pentru aceste servicii este stabilă și ridicată. De ce apelează oamenii la astfel de organizații pentru bani? Cele mai des invocate motive pentru care apelează la aceste companii pentru a avea acces la banii împrumutați sunt:

  • Obținerea unei cotații instantanee pentru cererea de împrumut.
  • Lipsa taxelor implicate de deschiderea unui cont și de trimiterea unei cereri.
  • Verificări de credit ușoare, fără verificări amănunțite ale ratingului și scorului de credit al solicitantului în birourile naționale de credit.
  • Debursarea banilor împrumutați în aceeași zi.

În general, astfel de cereri reprezintă anchete fără obligații care nu vă leagă de nicio obligație și fac ca procesul de comparare a împrumuturilor să fie foarte rapid și flexibil. Contrar acestei ușurințe de utilizare, băncile nu procesează cereri de împrumut de la persoane care nu au conturi în organizațiile lor. Prin urmare, va trebui să vă petreceți multe zile deschizând conturi la mai multe bănci pentru a afla condițiile lor de creditare și eligibilitatea dumneavoastră.

Dezavantaje de care ar trebui să fiți conștienți

Cea mai mare problemă cu împrumuturile de zi de salariu este o TAE uriașă pe care va trebui să o acoperiți atunci când luați împrumutul rapid. În cele mai multe cazuri, dobânzile urcă până la 20% pe lună (dacă sunt pe termen scurt) și pot fi de peste 100% pe an (dacă sunt luate pentru o perioadă mai lungă). În mod firesc, aceasta este o risipă uriașă de bani pentru majoritatea consumatorilor cu un buget limitat, ceea ce înseamnă că va trebui să rambursezi suma dublă a banilor împrumutați și să dăruiești banii câștigați cu greu creditorului în loc să-i folosești pentru a-ți finanța nevoile zilnice.

O altă notă de precauție este că împrumuturile de zi de salariu vin de obicei cu penalități mari pentru întârzieri și nereturnări. În timp ce TAE este inițial ridicată, o întârziere în rambursare poate face ca aceasta să urce de 3-5 ori mai mult, ceea ce face ca datoria să fie nesustenabilă pentru o persoană cu venituri medii. De aceea, toți solicitanții de împrumuturi pe zi de plată ar trebui să se gândească de două ori la capacitatea lor de a achita datoria la timp. În caz contrar, ei pot ajunge la o datorie mai mare, fără o soluție ușoară la vedere.

Când se justifică utilizarea unui împrumut de zi de salariu?

Unii oameni cred că un împrumut pe zi de salariu este o risipă de bani total nerezonabilă și cred că nu vor folosi niciodată această opțiune. Cu toate acestea, acest tip de împrumut vine la îndemână în mult mai multe situații decât ați putea sugera inițial. Motivul popularității lor este că sunt rapide, flexibile și nu sunt greu de primit. De aceea, oamenii se pot referi la acest tip de ajutor financiar în următoarele situații:

  • Concediere bruscă. Persoanele care lucrează la un loc de muncă stabil, oficial, pot crede că această stabilitate va dura pentru totdeauna. Cu toate acestea, nu este așa în multe situații. O recesiune economică, automatizarea, problemele companiei pe piață – orice poate face ca angajatorul să vă concedieze într-o zi fără să vă dea timp să acumulați un fond de urgență.
  • O boală sau o traumă bruscă. Oamenii adulți își fac și ei iluzia că vor fi apți de muncă și sănătoși tot timpul. Cu toate acestea, viața are deseori alte planuri, iar dumneavoastră puteți avea un accident de mașină sau puteți suferi consecințele grave ale unei boli COVID-19. Multe evenimente negative vă pot face să deveniți temporar sau permanent invalid, ceea ce vă afectează și situația financiară și necesită timp pentru a vă recupera.
  • Cheltuieli imediate care nu pot aștepta. O factură de la școala copilului dvs. poate sosi pe neașteptate sau poate că trebuie să vă reparați urgent mașina. În oricare dintre aceste cazuri, să așteptați o săptămână sau două până la plata salariului poate fi imposibil.
  • Un gol financiar pe termen scurt. Uneori, s-ar putea să vă lipsească banii pentru mâncare sau pentru cheltuieli de bază, cum ar fi naveta la serviciu, mai ales dacă trăiți cu un buget foarte strâns. În acest caz, un împrumut de zi de salariu vă poate salva situația chiar acum.

Nu neglijați împrumuturile de zi de salariu, ci folosiți-le cu înțelepciune

După cum puteți vedea, împrumuturile de zi de salariu vă pot ajuta în toate aceste situații, deoarece sunt destinate utilizării pe termen scurt și nu implică păstrarea datoriei pentru mai mult de câteva săptămâni. Dacă abordezi împrumuturile cu aprobare imediată din acest unghi, rata dobânzii nu pare atât de dramatică, iar împrumutul pare relativ ușor de gestionat.