Zi de succes a Văii Jiului în confruntările de astăzi din grupele concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”

Zi de succes a Văii Jiului în confruntările de astăzi din grupele concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”

După o săptămână vacanţă, marți, 27 februarie 2024 s-au reluat confruntările din cadrul grupelor concursului județean de cultură generală ”Citești și cîștigi!”, organizat de Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”, cu participarea tuturor liceelor din localitățile județului Hunedoara.

Prima confruntare a zilei a fost între echipa Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva şi cea a Colegiului Economic „Hermes” Petroşani. A fost un meci echilibrat, cu scor apropiat, dar în care echipa colegiului din Valea Jiului a condus de la început şi până la final confruntarea, câştigând cu scorul de 20 la 17 răspunsuri corecte din cele 30 posibile. Echipa câştigă astfel 3 puncte în clasamentul grupei a 5-a şi se află, momentan, pe primul loc în grupă, pe locul al doilea situându-se Liceul Teoretic „I.C.Brătianu” din Haţeg.

În cea de-a doua confruntare a zilei s-au aflat faţă în faţă echipa Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani şi echipa Liceului Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia. A fost un parcurs foarte echilibrat şi constant al echipei din Uricani care s-a detaşat, conducând întreaga partidă şi care a câştigat detaşat cu scorul de 19 la 10 răspunsuri corecte, din cele 30 posibile. Colegiul „Retezat” Uricani a acumulat în acest fel 3 puncte în clasamentul grupei a 6-a şi se află, momentan, pe primul loc în grupă.

Cel de-al treilea meci al zilei a adus față în față echipa Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara şi cea a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroşani. La începutul partidei a condus echipa liceului hunedorean, dar înainte de jumătatea partidei a fost egalată şi ulterior condusă de echipa din Petroşani. Scorul final a fost de 15 la 10 răspunsuri corecte pentru echipa Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Petroşani. Câştigătorii, care au primit 3 puncte în clasamentul grupei a 7-a, se clasează momentan, pe locul al doilea în grupă.

Ultima confruntare a zilei a fost plină de suspans! Ziua de azi s-a încheiat cu partida dintre echipa Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva şi echipa Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva. A fost un meci frumos cu scor foarte strâns, aproape la egalitate, scorul final fiind de 18 la 17 răspunsuri corecte, pentru echipa liceului tehnologic devean. Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva obţine 3 puncte în clasamentul grupei a 8-a, fiind, momentan, pe locul 1 în grupă, urmaţi de Colegiul Naţional „Decebal” Deva.

Vă reamintim că puteţi urmări desfășurarea concursului ”Citești și câștigi!” în direct pe pagina de Facebook a Bibliotecii județene, pe postul regional HD365TV şi difuzat începând cu 4 martie 2024 de luni până vineri de la ora 18:00 la 19:00 şi duminica între orele 10:00 şi 13:00 pe postul regional Antena 3 Deva.

Concursul de cultură generală ”Citești și câștigi!” se află la ediția a X-a și este marcă înregistrată a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva.