Parcul ”Avram Iancu” din Vulcan va fi reabilitat cu bani de la bugetul local

Parcul ”Avram Iancu” din Vulcan va fi reabilitat cu bani de la bugetul local

De-a lungul timpului, autoritățile publice locale din municipiul Vulcan au căutat să găsească diverse soluții de finanțare pentru investițiile în modernizarea Parcului ”Avram Iancu” din localitate, cândva unul dintre cele mai apreciate locuri de relaxare și divertisment pentru tineri și vârstnici, deopotrivă. Primăria municipiului Vulcan a realizat și un proiect ambițios în această direcție, pentru care a tot așteptat să găsească o axă de finanțare europeană prin care să obțină fondurile necesare pentru implementarea acestuia.

Între timp, Parcul s-a degradat continuu și micile intervenții în igienizarea acestuia, care au mai fost făcute de administrația locală, nu au putut fi în măsură să-i redea frumusețea de odinioară.

Acum, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu este convins că anul 2024, care este declarat drept ”Anul Avram Iancu” în România, în semn de omagiu pentru aniversarea bicentenarului nașterii Eroului Național Avram Iancu, parcul din Vulcan care-i poartă numele trebuie, obligatoriu, reabilitat!

”Nu mai putem aștepta să apară axe de finanțare pentru acest tip de investiții publice, cu atât mai mult cu cât 2024 este un an dedicat Eroului Național Avram Iancu, iar fie și doar în acest context, avem obligația de a acționa pentru reabilitarea acestui parc și redarea acestuia în folosul cetățenilor, în scopul pentru care a fost creat. Vom face aceste lucrări în această primăvară, cu fonduri de la bugetul local, în funcție de cât ne va permite acesta, pentru că acest parc este unul emblematic pentru Vulcan și apreciat de vulcăneni”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Acesta spune că aici vor fi efectuate o serie de lucrări care vizează reabilitarea aleilor din jurul monumentului dedicat Eroului Național Avram Iancu, reabilitarea soclului statuii, reabilitarea zonelor verzi, repunerea în funcțiune a fântânii arteziene, instalarea de mobilier stradal specific (bănci de odihnă, coșuri de cunoi, etc.).

Aceste lucrări vor completa astfel, seria celor care au fost deja făcute în modernizarea și diversificarea locurilor de joacă pentru copii. De asemenea, este vizată și scena de spectacole în aer liber care, deși nu aparține municipalității, ci proprietarului Clubului IMAX, primarul Cristian Merișanu spune că a avut discuții cu acesta și că a primit asigurări că firma omului de afaceri Sorin Rosmenteniuc va face investițiile necesare pentru reabilitrarea și repunerea în circuitul cultural a acestui obiectiv.

Tot aici, ca urmare a unei alte idei dezvoltate de administrația publică locală din municipiul Vulcan, a fost construită o clădire nouă, care va funcționa în scurt timp ca centru social și cultural. ”Ideea realizării acestei clădiri a venit tocmai pentru că Vulcanul se bucură de o efervescență culturală în care sunt cuprinși foarte mulți tineri, copii de la școlile din municipiul Vulcan care se pregătesc acum fie la Centrul ”Șansa” din cartierul Micro 3B, fie la Clubul Copiilor sau în alte locuri. Ne-am dorit de multă vreme și am căutat fel de fel de soluții, pentru a pune la dispoziția acestora un centru de educație cultural-artistică cu toate facilitățile necesare. Sigur că a atunci când a apărut oportunitatea de a realiza, cu fonduri europene, acest Centru de resurse comunitare pentru persoanele din comunitățile dezavantajate, am aplicat și am câștigat acest proiect la ADR Vest”, spune primarul Cristian Merișanu.

Nu mai puțin de 6,25 milioane de lei au fost investiți în construcția acestui centru de resurse comunitare, proiectul având ca termen de execuție sfârșitul acestui an. Chiar și așa, în cel mult două luni, partea de construcții va fi terminată, iar acest obiectiv se va integra în ansamblul arhitectural al Parcului ”Avram Iancu”, pe care primarul Cristian Merișanu are ambiția să-l facă, până la vară, așa cum trebuie și cum merită să fie: un veritabil loc de atracție, divertisment și recreere pentru cetățenii Vulcanului.

Așa să fie!