Constantin Fulga (PSD): ”Dezvoltarea turismului în Parâng necesită o nouă abordare managerială la nivelul administrației locale!”

Socotit drept  unul dintre punctele cheie ale dezvoltării Văii Jiului, în contextul restrângerii activităților din sectorul minier, turismul nu se bucură, în opinia lui Constantin Fulga, de atenția și interesul autorităților administrației locale, pe măsura importanței sale în configurarea perspectivelor de dezvoltare locală imediată.

Acesta aduce în atenție, drept argument, diferențele de abordare în domeniul turismului dintre administrația locală de la Petroșani și cea de la Lupeni. ”Ne uităm cu toții, admirativ și poate chiar cu o ușoară invidie la faptul că stațiunea Straja s-a dezvoltat și se dezvoltă într-un mod accentuat, de la an la an, în timp ce în Parâng sectorul de turism avansează cu pași de pitic, după ce multă vreme, a bătut pasul pe loc. În opinia mea, această discrepanță vine și din felul în care este abordată situația, la nivelul celor două administrații locale”, spune Constantin Fulga.

Acesta arată că la Lupeni există un parteneriat între Primăria și Consiliul local Lupeni și Consiliul județean, astfel că pentru stațiunea Straja s-au găsit soluții pentru modernizarea drumului de acces, pentru realizarea unor parcări moderne pentru turiști, pentru introducerea rețelelor de apă și canalizare, pentru administrarea și extinderea domeniului schiabil ș.a.m.d.

În schimb, la Petroșani, unde administrația locală pare a privi doar în cheie politică relația cu Consiliul județean Hunedoara, se ratează multe oportunități de investiții publice esențiale pentru dezvoltarea turismului. ”După cum se știe, administrația județeană, prin interesul direct al domnului președinte Laurențiu Nistor, a investit în modernizarea drumului de acces rutier până la Școala Sportivă și are în continuare disponibilitate în amenajarea unei parcări în zona superioară a stațiunii, dar nu găsește un partener în actuala administrație locală de la Petroșani, care trebuie să găsească soluția pentru a răspunde acestei generoase oferte a CJH, doar prin identificarea și punerea la dispoziție a unui teren pentru amenajarea acestei parcări. Cred că rolul unui bun primar nu este acela de a genera și perpetua conflicte inutile cu iz politic, ci dimpotrivă acela de a profita de orice oportunitate legată de finanțarea dezvoltării stațiunii Parâng”, spune Constantin Fulga.

Acesta apreciază că, în măsura în care va beneficia de încrederea cetățenilor municipiului Petroșani la alegerile din 9 iunie 2024, va aborda într-o cu totul altfel de notă, exclusiv managerială, soluțiile de parteneriat cu Consiliul județean Hunedoara, cu Guvernul României și, desigur, cu mediul de afaceri interesat de dezvoltarea stațiunii Parâng, astfel încât aceasta să recupereze decalajul față de Straja și să redevină acea perlă a turismului montan din România, care să atragă zeci, poate chiar sute de mii de turiști anual, cu efecte benefice pentru întreaga localitate.