Proiectul ”RMN pentru Spitalul Lupeni” a fost finalizat cu succes!

Proiectul ”RMN pentru Spitalul Lupeni” a fost finalizat cu succes!

Spitalul Municipal din Lupeni, unitate medicală care asigură servicii de sănătate publică pentru întreaga zonă de vest a Văii Jiului, este beneficiarul unor investiții semnificative realizate de administrația publică locală din municipiul Lupeni, a căror valoare a depășit, în ultimii ani, câteva zeci de milioane de lei.

Una dintre cele mai importante investiții în domeniul creșterii serviciilor de sănătate publică de la această unitatea spitalicească o constituie achiziționarea unui aparat RMN performant. Valoarea totală a acestui proiect depășește 7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată în cea mai mare parte de la bugetul Ministerului Sănătății, cu o cotă de contribuție din partea administrației publice locale.

”Este o dorință mai veche a noastră, aceea de a putea aduce un aparat RMN de care comunitatea locală a municipiului Lupeni și, în general Valea Jiului, are atât de multă nevoie. Multumin domnului ministru prof.univ.dr. Alexandru Rafila, domnului secretar de stat Alexandru Florin Rogobete și întregii echipe de proiectare și implementare pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în soluționarea acestei cereri”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Pe lângă achiziționarea propriu-zisă a acestui aparat medical ultraperformant, pentru ca acesta să poată fi pus la dispoziția pacienților, a fost necesară inclusiv construirea unei noi clădiri anexă, care va funcționa ca Secția RMN de la Spitalul Municipal Lupeni.

Noua Secție RMN a Spitalului Municipal Lupeni, construită în proximitatea celor două corpuri ale unității spitalicești a fost finalizată, tot așa cum instalarea noului aparat RMN și a celorlalte echipamente aferente a fost și ea finalizată, iar în aceste zile a fost efectuată și recepția finală a acestui obiectiv de investiții pentru sănătate, urmând ca acesta să fie predat Spitalului Municipal Lupeni.

Primarul Lucian Resmeriță este de părere că și această nouă investiție făcută la Spitalul Municipal, care completează celelalte investiții realizate în ultimii ani sau aflate acum în plin proces de derulare, constituie un element esențial în creșterea calității serviciilor medicale de care pacienții trebuie să aibă parte în această unitate de sănătate publică. ”Modernizăm spitalul pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale. Prin toate aceste investiții pe care le facem ne dorim ca pacienții care apelează la serviciile medicale din spitalul de la Lupeni să aibă aici cele mai bune condiții, atât de spitalizare, cât și de tratament. Noi, ca administrație locală,  facem tot ce putem în acest scop, desigur în limita bugetului local existent, astfel încât la Spital să crească în mod vizibil calitatea actului medical, iar oamenii care vin aici să fie tratați corespunzător”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Pentru punerea în folosință a noului aparat RMN de la Spitalul Municipal Lupeni mai este nevoie de un singur pas, respectiv de obținerea autorizației de funcționare de la Ministerul Sănătății.