O nouă zi de confruntări cu calificări în optimile de finală ale concursului ”Citești și câștigi!

O nouă zi de confruntări cu calificări în optimile de finală ale concursului ”Citești și câștigi!

O nouă zi de confruntări în optimile de finală ale concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!” a avut loc joi, 14 martie 2024 la Deva. Evenimentul este organizat de Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”, în parteneriat cu ISJ Hunedoara și instituțiile de învățământ liceal din județ, cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara.

În prima confruntare a zilei, s-au aflat faţă în faţă echipa Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg şi echipa Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani. A fost o confruntare palpitantă, echipele fiind la distanţă de un punct în marea parte a partidei. În final, echipa liceului teoretic haţegan a reuşit să câştige cu scorul de 22 la 20 răspunsuri corecte, trecând mai departe în sferturile de finală.

În cea de-a doua confruntare a zilei, protagoniste au fostr două licee din Valea Jiului, respectiv echipa Colegiului Economic „Hermes” Petroşani şi echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni. Elevii echipei din Lupeni au condus întreaga partidă şi au câştigat cu scorul de 22 la 14 răspunsuri corecte, din cele 30 ale confruntării, asigurânduși astfel calificarea în etapa superioară a competiției.

În cel de-al treilea meci al zilei s-au aflat faţă în faţă echipa Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani şi echipa Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva. A fost o partidă pe care echipa colegiului din Petroşani a condus-o detaşat, de la început şi până la sfârşitul ei, şi a cărei scor final a fost de 19 la 7 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului. La finalul acestui meci, echipa Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” din Petroşani merge mai departe în sferturile concursului.

Ziua s-a încheiat cu confruntarea dintre echipa Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroşani şi Colegiul Naţional „Decebal” Deva. Deşi la începutul partidei echipele au fost apropiate la scor, înainte de jumătatea ei echipa colegiului devean s-a distanţat şi a câştigat această confruntare detaşat, cu scorul de 20 la 12 răspunsuri corecte, din cele 30 posibile.

Confruntările din cadrul competiției ”Citești și câștigi!, marcă înregistrată a Bibliotecii Județene ”Ovid Densușianu” vor continua cu următoarea rundă care va avea loc în 21 martie 2024, de la ora 11:00, când se dă startul „bătăliei” în sferturile de finală.