Artistul fotograf Francisc Németh lansează un nou album foto într-o expoziție dedicată femeilor, la Teatrul I.D. Sîrbu” din Petroșani

Artistul fotograf Francisc Németh lansează un nou album foto într-o expoziție dedicată femeilor, la Teatrul I.D. Sîrbu” din Petroșani

O expoziție de artă fotografică semnată de artistul emerit internațional EFIAPs/HonAAFR Francisc Németh este întotdeauna un eveniment. Acesta este însă unul și mai atractiv dacă adăugăm acestei informații faptul că el vine la pachet cu o nouă lansare de album cuprinzând zeci de valoroase lucrări de artă fotografică realizate de acesta de-a lungul carierei. Iar dacă mai completăm cu faptul că expoziția pe care maestrul Francisc Németh o propune în această lună martie, dedicată eminamente femeilor, este una intitulată sugestiv ”Femeia, eterna enigmă”, invitația pe care vi-o lansăm de a participa la acest eveniment cultural de excepție devine, credem, una de neratat!

Expoziția de artă fotografică ”Femeia, eterna enigmă” este programată să se desfășoare la Petroșani în data de 20 martie 2024, de la ora 17,00 în elegantul foaier superior al Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu”. Aici vor fi prezentate câteva dintre cele mai premiate fotografii semnate de Francisc Németh de-a lungul celor deja peste 50 de ani de carieră în arta fotografică, reprezentând portrete și imagini care surprind eternul feminin, în toată splendoarea dar, în același timp, enigmatice chipuri ale celor mai iubite ființe de pe pământ. Într-un fel, putem spune fără teama de a greși că această expoziție de artă fotografică, dublată de lansarea unui nou album fotografic de mare artă ce poartă amprenta artistică desăvârșită a maestrului Francisc Németh constituie, poate, un frumos răspuns la întrebarea: ”De ce iubim femeile?”

”Există multe feluri de enigme, însă cea eternă este numai una: FEMEIA! Mama mea, ca și celelalte femei din viața mea, nu constituie o enigmă, ci Adevărata Dragoste! De aceea am dedicat acest album, tot așa cum dedic această expoziție, mamei mele, soției mele Irina și fiicelor mele Helen și Erika, precum și surorii mele, Eva. Lor le mulțumesc în primul rând pentru răbdarea față de mine, pentru că miau înțeles pasiunea aceasta pentru arta fotografică, una care mi-a absorbit mare parte din timpul celor 81 de ani de viață pe care i-am adunat. Apoi, mulțumiri datorez modelelor care au ales să colaborăm și împreună cu care am realizat imagini apreciate și premiate la Saloanele Internaționale de Artă Fotografică, pe secțiuni de protret și eseuri: Andrada Daniel, Iustina Dobrotă, Maria Buta, Diana Constantin, Alisa Hriscu, Andreea Cîmpan, Ingrid Bernad, Iulia Lup și Alina Lorincz. De asemenea, mulțumesc modelelor profesioniste și amatoare din taberele de creație artistică la care am participat”, a declarat artistul fotograf Francisc Németh.

Expoziția ”Femeia, eterna enigmă” de la Petroșani, dar și apariția albumului de artă fotografică purtând același titlu, este rodul unei noi colaborări dintre Casa de Editură Exclusiv și reputatul artist și autor Francisc Németh. Pentru aparția cărții, un sprijin considerabil a fost acordat de Fundația Komunitas și Organizația județeană Hunedoara a UDMR, iar în organizarea expoziției, acestora li s-a alăturat Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu”. Expoziția ”Femeia, eterna enigmă” este organizată la Petroșani sub înaltul patronaj al Asociației Artiștilor Fotografi din România și al Asociației Internaționale a Artiștilor Fotografi.

Vă invităm cu drag la acest eveniment cultural de mare artă, ca să-l reîntâlniți pe maestrul Francisc Németh și lucrările artistice excepționale ale acestuia, miercuri, 20 martie 2024, de la ora 17,00. Intrarea este liberă și binevenită!