Rectorul Universității din Petroșani merge înainte cu aceeași echipă de management

Rectorul Universității din Petroșani merge înainte cu aceeași echipă de management

Ministerul Educației a emis, la începutul acestei luni, ordinul de ministru prin care, luându-se act de rezultatul alegerilor din cadrul Universității din Petroșani, validate de Senatul academic, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu a fost numit oficial în funcția de rector al instituției de învățământ superior din Valea Jiului, pentru un nou mandat de 5 ani.

În atributul acestuia, una dintre primele decizii luate în noul său mandat de rector a fost desemnarea echipei de management al Universității din Petroșani, cu care acesta va colabora în noul mandat. ”Având în vedere că am avut rezultate foarte bune cu colegii prorectori în mandatul anterior, am luat decizia de a continua în aceeași formulă de echipă, drept pentru care am propus Senatului universitar validarea în cele trei poziții de protector al Universității noastre a acelorași colegi, respectiv doamna prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr, doamna prof.univ.dr.ec. Codruța Dura și profuniv.dr.ing. Dan Codruț Petrilean. Le mulțumesc încă o dată pentru sprijinul de care am avut parte din partea dumnealor în toți acești ani, sprijin concretizat în rezultatele pe care le-am obținut împreună în toate aspectele care țin de managementul universitar și am convingerea că vom avea, împreună, un parcurs la fel de eficient în acest nou mandat pe care ni l-au încredințat colegii noștri”, a declarat prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu.

Propunerea privind desemnarea noilor prorectori ai Universității din Petroșani a fost validată de Senat la data de 14 martie 2023. Astfel, prof.univ.dr.ec. Codruța Dura va avea, ca prorector responsabilități pe probleme de Învățământ și Asigurarea Calității, prof.univdr.ing. Dan Codruț Petrilean se va ocupa, în continuare, ca prorector de activitățile privind Cercetarea științifică șio Relațiile Internaționale, iar prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr ca avea, ca prorector, misiunea de a se ocupa de relațiile cu mediul economic, de promovarea universității și de coordonarea admiterii.

Potrivit legislației, după validarea rectrului și protectorilor, ultima etapă a reorganizării conducerii la nivelul Universității din Petroșani precede organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de decani ai celor trei facultăți, respectiv numirea de către decanii nou-aleși a viitorilor prodecani, care vor completa echipa de conducere a Universității din Petroșani pentru mandatul 2024-2029.

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de decani ai Facultății de Mine, Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică, respectiv Facultății de Științe este programat să se desfășoare luni, 25 martie 2024. Pentru ocuparea acestor poziții de conducere s-au înscris următorii candidați:

  • conf.univ.dr.Imola Drigă și conf.univ.dr. Mirela Popescu – la Facultatea de Științe;
  • șef.lucr.dr.ing.ec. Sabin Ioan Irimie și conf.univ.dr.ing. Csaba Lorinț – la Facultatea de Mine;
  • conf.univ.dr.ing. Dragoș Păsculescu și conf.univ.dr.ing. Ilie Uțu – la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică.

Din comisia de examinare a planurilor manageriale depuse de candidați, respectiv de interviu fac parte rectorul Universității din Petroșani – prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, reședintele Senatului – conf.univ.dr.ing. Nicolae Pătrășcoiu, prorectorii Universității din Petroșani – prof.univ.dr.ec. Codruța Dura, prof.univ.dr.ing. Maria Lazăr, prof.univdr.ing. Dan Codruț Petrilean.