PSD punctează din nou la Petroșani. Liderii Pro România și USR vin în echipa lui Tiberiu Iacob Ridzi!

PSD punctează din nou la Petroșani. Liderii Pro România și USR vin în echipa lui Tiberiu Iacob Ridzi!

Trecerea primarului Tiberiu Iacob Ridzi la PSD nu doar că nu a fost urmată de scindarea organizației locale a social-democraților din Petroșani, așa cum anticipau mulți ”analiști”, ci se întărește de la o zi la alta, în perspectiva alegerilor locale de la 9 iunie.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri, 20 martie 2024, președintele interimar al PSD Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a anunțat că, după ce aproape întreaga organizație a PNL Petroșani a venit alături de el în echipa social-democrată, în cursul acestei zile, alți doi lideri politici locali au decis să i se alăture. Președintele Pro România Petroșani, Mariana Ghioc și președintele USR Petroșani, Romeo Hrișcan au decis să renunțe la conducerea acestor organizații politice locale.

”Așa cum am mai spus, este nevoie de o echipă puternică, cu oameni competenți și responsabili, pentru continuiarea și materializarea proiectelor de dezvoltare ale municipiului Petroșani, tot așa cum este nevoie de o unitate inclusiv politică în acest scop. În acest context, salut decizia liderilor de la Petroșani ai Pro România și USR care mi se alătură în echipa PSD, cărora le mulțumesc că au ales să vină în acest proiect pe care-l pot numi:  ”Împreună pentru Petroșani!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, președintele interimar al PSD Petroșani.

Mariana Ghioc, cea care a reprezentat până astăzi Organizația Pro România în calitate de președinte spune că nu a putut gira, sub nici o formă, decizia luată la nivel național de conducerea acestei formațiuni politice, de a colabora cu AUR. ”Cred că decizia privind colaborarea cu AUR este una total greșită și eu nu pot gira o astfel de decizie politică. De aceea, am decis să demisionez din funcția de președinte al organizației locale a Pro România. Nu îmi este însă indiferentă dezvoltarea municipiului Petroșani, unde în ultimii mai bine de 3 ani am făcut echipă cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi, ca viceprimar al localității”, a declarat Mariana Ghioc.

La rândul său, Romeo Hrișcan, fostul lider al USR Petroșani spune că Tiberiu Iacob Ridzi și-a demonstrat deja calitățile de bun administator al municipiului Petroșani și că este convins că proiectele sale de dezvoltare locală merită susținute atât de politicieni, cât și de toți cetățenii municipiului.Am văzut de-a lungul anilor ceea ce Tiberiu Iacob Ridzi a demonstrat că face pentru comunitatea noastră și am decis să vin alături de omul Tiberiu Iacob Ridzi în PSD, împreună cu care vom continua proiectele de dezvoltare a municipiului Petroșani. Cred că este un om care-și merită locul în fruntea acestei comunități și că merită votat de toți cetățenii care doresc și cred în dezvoltarea acestui municipiu”a spus Romeo Hrișcan.

Cei doi lideri politici locali spun că decizia de a pleca din organizațiile pe care le-au condus a fost una individuală, lăsând însă să se înțeleagă că, în perioada următoare, gestul lor va fi urmat de mai mulți membri ai Pro România, respectiv USR de la Petroșani.

Pentru Tiberiu Iacob Ridzi, migrația liderilor politici locali nu este văzută drept o chestiune problematică, ci pur și simplu un efect al democrației. ”Eu nu văd o problemă în aceste transferuri politice, mai ales că, la nivel local, nu am avut niciodată discuții pe considerente politice. Eu am lucrat foarte bine, de-a lungul timpului, cu reprezentanți ai majorității partidelor politice, atât în Consiliul local, cât și la Primărie. Faptul că doi lideri de partide au decis să vină alături de mine la PSD, după ce, așa cum se știe, membri PNL m-au urmat aproape în totalitate, este încă un argument că la Petroșani, facem politică pentru cetățeni, că facem politică la un alt nivel. Probabil că, în perioada următoare, vor mai veni și alți oameni politici sau oameni cu diverse responsabilități alături de noi. Cert este că împreună putem duce Petroșaniul la un alt nivel de dezvoltare. Tot așa cum cert este că populismul și ultranaționalismul nu pot reprezenta viitorul! Drumul european pe care suntem și accesarea de fonduri europene sunt vitale pentru Petroșani, pentru finalizarea proiectelor începute și demararea altor investiții importante. Cred că pentru municipiul nostru este nevoie de seriozitate, de experiență, de responsabilitate, de muncă în echipă”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

La conferința de presă de la PSD Petroșani a participat și fostul lider al acestei organizații politice, Ioan Rus, cel care se numără printre membrii fondatori ai PSD la Petroșani. La propunerea președintelui interimar al PSD Petroșani, Ioan Rus a revenit în echipa de conducere a acestei organizații politice, unde va ocupa funcția de primvicepreședinte.