Concursul județean de cultură generală ”Citești și câștigi!” a ajuns în etapa semifinalelor

Concursul județean de cultură generală ”Citești și câștigi!” a ajuns în etapa semifinalelor

Săptămâna pe care am încheiat-o a consemnat și finalizarea sferturilor de finală ale întrecerilor de cultură generală destinate elevilor de liceu, din cadrul concursului județean ”Citești și câștigi!”, marcă înregistrată a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” din Deva. Acestea s-au derulat în data de 21 martie 2024.

În primul meci al sferturilor de finală s-au aflat faţă în faţă echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara şi echipa Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Deva. A fost o confruntare palpitantă, care a ținut participanții, juriul și publicul cu sufletul la gură, echipele fiind la egalitate în majoritatea timpului. Deși organizatorii estimau că această partidă va avea nevoie de un baraj de departajare, totuşi, spre finalul partidei, echipa Colegiului naţional ”Iancu de Hunedoara” a reuşit să se departajeze şi să câştige meciul cu scorul de 22 la 20 răspunsuri corecte din cele 30 posibile. În acest fel prima echipă calificată în semifinale este cea a Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara.

Cea de-a doua confruntare a zilei a adus faţă în faţă echipa Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani şi cea a Liceului Teoretic „Avram Iancu” Brad. După un început promiţător de emoţii, cu echipele aflate la egalitate, în scurt timp de la debutul partidei, elevii din Brad s-au detașat și au condus cu siguranţă întreaga partidă, reuşind să câştige confruntarea cu scorul de 21 la 15 răspunsuri corecte, asigurându-și stfel calificarea în semifinalele acestui concurs.

Al treilea meci al zilei al sferturilor de finală a confruntat echipa Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg şi cea a Colegiului Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani. A fost un meci bun al ambelor echipe, cu scor foarte apropiat, dar care încă din prima parte a competiţiei a fost condus şi ulterior câştigat de echipa Liceului Teoretic „I.C.Brătianu” Haţeg, cu scorul de 20 la 18 răspunsuri corecte din cele 30 ale confruntării. Elevii din Haţeg merg astfel mai departe, în semifinalele competiției.

În fine, cel de-al patrulea meci al acestei faze a competiției ”Citești și câștigi!” a consemnat confruntarea dintre echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni şi echipa Colegiul Naţional „Decebal” Deva.  Un meci palpitant în care echipele au fost deseori la egalitate, aducând în atebția juriului ipoteza unui deznodâmânt abia după baraj. Echipa din Lupeni a condus timid, la un punct, urmărită de echipa deveană şi egalată. Egalul a durat un timp, dar chiar înainte de finalul partidei, echipa Liceului Teoretic din Lupeni a reuşit să adune o mică distanţă, în final câștigând cu scorul de 18 la 17 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale confruntării. Echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni este astfel singura echipă de liceeni din Valea Jiului calificată în semifinalele competiției.

Întrecerile din semifinalele concursului de cultură generală ”Citești și câștigi!„ sunt programate să se desfășoare în data de 28 martie 2024, după următorul program:

  • Semifinala 1, ora 13,00: Colegiul Național ”Iancu de Hunedoara” Hunedoara – Liceul Teoretic ”I.C. Brătianu” Hațeg;
  • Semifinala 2, ora 15,00: Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Brad – Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni;

Vă reamintim că puteţi urmări desfășurarea acestui concurs, live pe pagina de facebook a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”, pe postul regional HD365TV şi duminica între orele 10:00 şi 13:00 pe postul regional Antena 3 Deva.