Noi investiții în infrastructura de turism aprobate de Consiliul Județean Hunedoara

Noi investiții în infrastructura de turism aprobate de Consiliul Județean Hunedoara

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Hunedoara din 25 martie 2024 au fost aprobat două hotărâri care vizează modernizarea unor drumuri județene cu impact asupra dezvoltării turismului și, implicit, a economiei locale.

Președintele CJH, Laurențiu Nistor apreciază că aceste decizii ale forului legislativ județean constituie noi etape pentru modernizarea unor importante obiective de infrastructură rutieră din județul Hunedoara.

”Suntem într-o fază avansată în ceea ce privește modernizarea DJ 707, cunoscut și sub numele de Drumul Regelui, care face legătura între Vața de Jos și județul Arad. Este vorba de modernizarea a 13 kilometri de drum pe teritoriul județului Hunedoara. Așteptăm ca și colegii din județul Arad să întocmească documentația aferentă modernizării sectorului de drum aflat pe teritoriul lor, pentru a avea o șosea care să asigure dezvoltarea acestei zone turistice de interes. După finalizarea documentației, urmează să încheiem un acord de parteneriat cu județul Arad și să accesăm fondurile alocate prin Programul Regional Vest 2021-2027”, a declarat președintele CJH, Laurențiu Nistor.

Acesta a mai precizat că într-o fază avansată de implementare se află și proiectul de modernizare a DJ 705A, sectorul Orăștie – Costești, drum de importanță majoră care asigură accesul direct spre Sarmizegetusa Regia, capitala Regatului Dac din vremea lui Decebal, dar este și punct de plecare spre cetățile Costești și Blidaru. ”Am aprobat depunerea spre finanțare a proiectului prin Programul Regional Vest 2021-2027, precum și acordurile de parteneriat cu comunele Beriu și Orăștioara de Sus, tranzitate de DJ 705A. În acest din urmă caz, am realizat întreaga documentație și ne aflăm în faza de atribuire a contractului de lucrări”, a spus Laurențiu Nistor.

O altă investiție cu impact major în ceea ce privește dezvoltarea turismului urmează să fie demarată de Consiliul Județean Hunedoara în Valea Jiului, prin intermediul operatorului regional al serviciilor de aliementare cu apă potabilă. Președintele CJH, Laurențiu Nistor spune că este vorba despre investiții care vor asigura alimentarea cu apă potabilă a stațiunii turistice Pasul Vîlcan din municipiul Vulcan. Proiectul de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții „Alimentare cu apă zona turistică Pasul Vâlcan” a fost discutat și aprobat în cadrul ședinței Consiliului Județean Hunedoara, marcând un pas important în direcția dezvoltării durabile a regiunii și îmbunătățirea infrastructurii turistice locale.