Universitatea din Petroșani găzduiește ”Festivalul Basarabiei”

Universitatea din Petroșani găzduiește ”Festivalul Basarabiei”

Organizat de Asociația Studenților Basarabeni din Petroșani, ”Festivalul Basarabiei” a devenit un reper social-cultural în cadrul activităților derulate de studenții Universității din Petroșani.

În acest context, evident că evenimentul va avea loc și în acest an, ”Festivalul Basarabiei” de la Petroșani urmând să se desfășoare în perioada 27-29 martie 2024, în organizarea aceleași Asociații a Studenților Basarabeni, cu sprijinul Universității din Petroșani și al Casei de Cultură a Studenților de la Petroșani.

Organizatorii informează că, în cadrul acestui festival, cei interesați vor avea bucuria de a sărbători cultura, tradițiile și diversitatea Basarabiei, de a creea noi amintiri frumoase și de a se bucura împreună cu grupul numeros al studenților basarabeni de la Universitatea din Petroșani de această sărbătoare care trebuie să fie,l până la urmă, una a tuturor românilor.

Ediția anului 2024 a ”Festivalului Basarabiei” de la Petroșani programează următorul calendar de evenimente, la care participarea este gratuită și binevenită:

  • 27 martie 2024: Deschiderea oficială a festivalului (ora 12,00 – holul Facultății de Științe), Acțiune de ecologizare în campusul universitar (ora 16,00), Board Games (ora 19,00 – la sala de lectură din Căminul studențesc nr. 3);
  • 28 martie 2024: Hora Unirii (ora 12,00 – Parcul Central ”Carol Schreter” din Petroșani), Cupa Unirii la fotbal (ora 14,00 – stadionul cu teren sintetic al Universității), Seară de film (ora 19,00 – la sala de lectură din Căminul studențesc nr. 3);
  • 29 martie 2024: Coffe Break cu Erasmus+ (ora 12,00 – UPET Student`s Hub), Premierea participanților (ora 19,00 – Cantina Universității din Petroșani).