Au demarat lucrările de eficientizare energetică la primele clădiri rezidențiale din municipiul Lupeni

Au demarat lucrările de eficientizare energetică la primele clădiri rezidențiale din municipiul Lupeni

Primăria municipiului Lupeni a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru primele trei clădiri rezidențiale de pe raza localității care urmează să beneficieze de investiții semnificative având ca scop eficientizarea termică și estetică, investiții finanțare din fonduri europene.

Potrivit informațiilor prezentate de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, o serie de alte investiții similare vor avea loc, în perioada următoare, reabilitarea termică și estetică a blocurilor de locuințe de pe raza municipiului Lupeni fiind una dintre principalele direcții de acțiune pe care administrația publică locală, în parteneriat cu asociațiile de proprietari, le va aborda în anii care urmează. ”Reabilitarea blocurilor de locuințe din municipiul Lupeni este nu doar un simplu deziderat al nostru sau o cerință a cetățenilor municipiului Lupeni, ci și o necesitate. Unele ansambluri rezidențiale nu au mai beneficiat de reparații, cel puțin pe partea exterioară, încă de la momentul în care au fost construite. Sigur că ne propunem să acționăm în mod corespunzător pentru a rezolva și această problemă, ce ține nu doar de estetică (și ea deosebit de importantă în contextul în care municipiul Lupeni încearcă să-și croiască un viitor ca stațiune turistică!), ci mai ales de eficiență și confort pentru cetățeni. Avem, din fericire, oportunitatea de a aplica pe diverse programe cu finanțare europeană, disponibile pe acest capitol de investiții. În acest scop, există însă acea condiționalitate pusă de finanțatori, de a avea un parteneriat între administrația locală și asociațiile de proprietari. Astfel, acolo unde oamenii au acționat rapid și au înființat asociații de proprietari, deja am reușit să scriem proiecte pentru reabilitatea blocurilor, să accesăm bani europeni pentru finanțarea acestora și, iată, suntem deja la faza de a începe primele lucrări”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că, pe lângă cele 3 blocuri de locuințe pentru care a fost emis deja ordinul de începere a lucrărilor și la care constructorul desemnat a și montat schelele și a început lucrările, alte 4 blocuri, pentru care este demarată procedura de achiziție, vor intra și ele, în scurt timp, în execuție.

Mai mult, după cum precizează primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, pentru alte 11 blocuri se lucrează la proiectare, documentațiile fiind în fază avansată de elaborare. ”Avem, de asemenea, în lucru, proiecte pentru un alt pachet de 10 blocuri de locuințe, pentru care pregătim documentația necesară în vederea identificării și accesării soluțiilor de finanțare. Este un start bun și sperăm că acest program de reabilitarea termică și estetică a blocurilor va continua într-un ritm, așa cum ni-l dorim noi, și mai susținut, pe măsură ce locatarii vor subscrie demersurilor noastre, înființând asociații de proprietari și solicitând mai apoi includerea blocului în viitoarele proiecte de investiții pentru care ne dorim să obține bani europeni, astfel încât ansamblul rezidențial al municipiului nostru să se încadreze în noua normalitate a vremurilor pe care le trăim”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.