Proiect de peste 8,5 milioane de euro pentru transport local ecologic în municipiul Lupeni

În acest scop, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a anunțat că administrația publică locală a definitivat un proiect, în valoare de peste 8,5 milioane de euro. Acest proiect, intitulat ”Înființare și dezvoltare sistem de transport verde în municipiul Lupeni”, a fost depus spre finanțare, pe noul program de finanțare a transportului ecologic, program finanțat cu fonduri nerambursabile puse la dispoziția României de Uniunea Europeană.

”Este vorba despre un proiectul finanțat din fonduri europene, prin ADR Vest, la care am decis să aplicăm, în dorința noastră de a avea un transport de utilitate publică 100% ecologic pe raza municipiului Lupeni. Este un proiect cu investiții în valoare totală de 43.260.800,00 lei. În cadrul proiectului vor fi achizitionate următoarele dotări specifice: 6 microbuze electrice de 6 m, 8 microbuze electrice de 8 m, 12 stații de încărcare lentă 30 kw, 6 stații de încărcare rapidă de 150 kw, 1 sistem ITS autobuze și 33 de stații călători echipate cu ITS. Dezvoltăm municipiul Lupeni cu fonduri europene!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta a mai precizat că, tot în perspectiva dezvoltării liniilor de transport ecologic, atât la nivel local, cât și interurban, în municipiul Lupeni deja a fost finalizat proiectul de mobilitate urbană prin care a fost configurată o bandă de circulație destinată exclusiv mijloacelor de transport în comun, pe principalele artere rutiere care străbat localitatea și a fost reabilitată și modernizată aproape integral infrastructura rutieră a municipiului Lupeni.

Tot în acest scop, Municipiul Lupeni s-a asociat cu Consiliul județean Hunedoara, în vederea realizării unor lucrări de interes județean necesare reabilitării și modernizării unor sectoare de drum de pe DN 66A, situate la intrarea, respectiv la ieșirea din municipiul Lupeni, între kilometri 10+530 și 11+925, respectiv 16+042 și 16+530, care vor fi asfaltate prin turnarea de covor nou de asfalt.

”Ne dorim să fim o stațiune turistică, în adevăratul sens al cuvântului, iar asta presupune, printre alte lucruri pe care trebuie să le facem în acest scop, să avem și un serviciu de transport local eficient, ecolologic și economic, iar prin fondurile europene pe care le accesăm, reușim acest lucru. Reamintesc să, pe lângă acest nou proiect privind realizarea unui sistem verde de transport local și proiectul ”Green Line Valea Jiului” la care suntem parteneri, avem depus spre finanțare și un alt proiect prin care ne dorim amenajarea unor piste de biciclete dar și alte investiții care ne vor aduce tot mai aproape de obiectivele pe care le avem în această direcție”, a mai precizat primarul Lucian Resmeriță.