Simpozion cu tema ”Multiculturalism în Valea Jiului”, la Muzeul Mineritului din Petroșani

Simpozion cu tema ”Multiculturalism în Valea Jiului”, la Muzeul Mineritului din Petroșani

Un  inedit eveniment social-cultural cu certe valențe istorice urmează să se desfășoare la Muzeul Mineritului din Petroșani, aducând în atenție una dintre realitățile care au făcut, de-a lungul timpului ca Valea Jiului să fie văzută ca un veritabil creuzet etnic, ca un loc cu valoare de model pentru interacțiunea oamenilor reprezentând cele mai diverse etnii și valori culturale din țara noastră.

Intitulat ”Multiculturalism în Valea Jiului”, simpozionul, aflat la ediția a V-a își propune să aducă în dezbatere tema ”Rolul învățământului superior și al cercetării științifice în consolidarea socio-culturală și economică a Văii Jiului”.

În acest context, principalilor organizatori ai acestui eveniment – Asociația Orizontul Mistria 190” și Asociația ”Cheia de boltă” – li s-au alăturat Universitatea din Petroșani și Institutul Național de Cerrcetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INCD-INSEMEX) Petroșani.

Lucrările simpozionului ”Multiculturalism în Valea Jiului” se vor desfășura la Muzeul Minierului din Petroșani sâmbătă, 13 aprilie 2024, de la ora 10,00.