Strategii şi metode pedagogice pentru profesori, prezentate la Vulcan în cadrul Programului Lions Quest

Strategii şi metode pedagogice pentru profesori, prezentate la Vulcan în cadrul Programului Lions Quest

Programul Lions Quest derulat prin intermediul cluburilor Lions din România și finanțat de Fundaţia Internaţională a Cluburilor Lions (LCIF) a ajuns din nou în Valea Jiului, unul dintre seminariile ediției din acest an a apreciatului program educațional destinat profesorilor derulându-se, la finalul săptămânii trecute, la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan.

Un număr de 25 de profesori au participat la seminarul Lions Quest – Abilităṭi pentru acṭiune,desfășurat la liceul din Vulcan în perioada 5-7 aprilie a.c.

În cadrul seminarului Lions Quest, profesorii au învăţat strategii şi metode pedagogice de acţiune în sala de clasă şi în afara acesteia, care oferă o dimensiune suplimentară educației, concentrându-se pe îmbunătățirea cooperării, comunicării și luării deciziilor. Într-o lume în care inteligența emoțională este esențială pentru fericirea pe tot parcursul vieții, cariere de succes și relații mai sănătoase, învăţarea socio-emoţională oferă elevilor noştri ṣansa pentru dezvoltarea acestor abilități. Seminartul a fost susținut de Nelu Gabriel Ilieș – trainer acreditat Lions Quest.

Potrivit prof. Cosmin Kiss, PR Lion, Programul Lions Quest oferă profesorilor modalităţi captivante de a forma abilitățile socio-emoționale, elevilor. Programul este conceput pentru a ajuta copiii/tinerii să aibă mai mult succes la școală – în cele din urmă, pregătindu-i să devină adulți responsabili și productivi. Profesorii formează abilităţi socio-emoţionale elevilor lor, dar abilitățile și conceptele socio-emoționale pot fi predate explicit în clasă, în același mod în care se preda matematica sau cititul.

În România, programul Lions Quest se desfăşoară cu succes, toate componentele acestuia fiind active Abilităţi pentru dezvoltare (învăţământ primar), Abilităţi pentru adolescenţă (învăţământ gimnazial) şi Abilităţi pentru acţiune (învăţământ liceal).

Până în prezent, LCIF a acordat peste 400 de granturi – peste 20 de milioane USD pentru extinderea şi dezvoltarea programului Lions Quest în întreaga lume. Programul LQ este accesibil în 40 de limbi, în peste 105 de țări de pe tot globul.

Membrii cluburilor Lions sunt cheia succesului și extinderii programului Lions Quest, susținând programul prin finanțare locală, coordonând formarea profesorilor, co-găzduind întâlniri cu părinții, vorbind cu tinerii și desfăşurând proiecte comune de servicii cu elevii.