În materie de investiții în infrastructură, la Lupeni fiecare cartier este important!

În materie de investiții în infrastructură, la Lupeni fiecare cartier este important!

Cu toate că Lupeniul este, în prezent, localitatea cu cele mai bune drumuri publice din toată Valea Jiului, investițiile în infrastructura rutieră rămân, în continuare, o activitate de investiții principală pentru administrația publică locală din acest municipiu. Asfaltul a devenit aici, în ultimii ani, o realitate a confortului rutier și pietonal în tot mai multe zone ale municipiului Lupeni, iar ambiția tânărului primar Lucian Resmeriță este aceea ca, în cel mai scurt timp posibil, întreaga infrastructură de acest fel de pe raza localității să fie modernizată la parametri corespunzători.

În acest context se înscriu și noile investiții în pregătirea unor străzi pentru asfaltare și, după caz, turnarea covorului asfaltic. Vizate sunt, spre exemplu, străzile: Frumoasa, Pompierilor-Cartier Ștefan, Vîscoza, Plopilor, Gorunului, Ardealului. Primarul municipiului Lupeni spune însă că vizate sunt și alte străzi din municipiul Lupeni, unde vor fi efectuate lucrări similare de asfaltare, care vor avea loc, în perioada următoare, pe străzile Apaductului, Minerilor, Tineretului, Vănătorilor, Tusului, 9 Mai, Calea Brăii, Zona de Agrement Telegondolă, iar după introducerea canalizării și a apei potabile, vor urma și străzile Brazilor și Roșia.

În total, pe acest program de investiții derulat de Primăria municipiului Lupeni, se vor asfalta peste 10 km de infrastructură rutieră cărora lui se adaugă alți peste 9 km de trotuare și alei de acces la blocurile de locuințe, care vor fi de asemenea asflatate.

”Toate aceste investiții consider că sunt esențiale pentru ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii publice de transport pe raza municipiului Lupeni, dar și pentru creșterea gradului de confort și siguranță în circulația publică din municipiul nostru. Acest tip de lucrări vor continua, în limitele bugetare de care dispunem, pentru că ne propune ca, în cel mai scurt timp posibil, în municipiul Lupeni să avem peste tot drumuri bune, trotuare și parcări moderne”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Desigur, pe lângă investițiile derulate în domeniul infrastructurii și alte obiective investiționale sunt în atenția autorităților publice de la Lupeni, multe fiind deja în plin proces de derulare, altele urmând să fie demarate în  perioada imediat următoare.