”Despre sănătate într-un veac al bolilor”, o prelegere susțintuă de scriitorul Constantin Ciomâzgă la Petroșani

”Despre sănătate într-un veac al bolilor”, o prelegere susțintuă de scriitorul Constantin Ciomâzgă la Petroșani

Episcopia Devei și Hunedoarei organizează în data de 15 aprilie 2024, ora 17:00, în Sala de Marmură a Primăriei din Petroșani, Conferința ”DESPRE SĂNĂTATE ÎNTR-UN VEAC AL BOLILOR” susținută de scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă, eveniment dublat de prezentarea cărții acestuia intitulată ”APOCALIPSA why not”.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Petroșani și Episcopia Devei și Hunedoarei, prilejuind publicului din Valea Jiului întâlnirea cu unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ’90, întemeietor şi director al unor importante publicaţii şi al primelor posturi de radio private din România. Profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unora dintre gazetarii renumiți ai României de astăzi, Cornel Constantin Ciomâzgă este, prin cărțile sale, autorul unui nou gen literar: Romanul Catehetic Realist.

Scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă va susține la Petroșani o prelegere cu totul specială, pe un subiect în premieră: DESPRE SĂNĂTATE ÎNTR-UN VEAC AL BOLILOR!

Prof. Ciomâzgă propune identificarea acelor locuri ascunse ale sănătății unde se nasc și evoluează bolile cele mari și grele, dar și cum pot fi acestea stopate și eradicate. Subiectul acestei deosebite prelegeri este rodul unor osteneli de peste 20 de ani.

Este un subiect de mare interes pentru fiecare om și o șansă de a lua parte la un astfel de eveniment.

Cartea acestuia intitulată ”Lucrarea” este recunoscută ca fiind  „cel mai căutat roman postrevoluţionar”, tot așa cum cartea ”Se întorc morții acasă”, un alt best seller este  considerată drept  „un atentic manual pentru tămăduit suflete”. Cel mai nou roman al reputatului scriitor, intitulat ”APOCALIPSA WHY NOT”, pe care îl va prezenta cu ocazia acestui eveniment, este, după cum au numit-o croncarii “o carte mare și rară”, vorbind despre mari și neștiute adevăruri, despre renașterea și  reînnoirea lumii, și mai ales despre o altfel de viață. O carte care redefinește condiția binelui și a relației omului cu Dumnezeu.

Participarea publicului la conferința ”DESPRE SĂNĂTATE ÎNTR-UN VEAC AL BOLILOR!” este gratuită, intrarea fiind liberă, desigur în limita locurilor disponbiile în sală.

Cornel Constantin CIOMÂZGĂ s-a născut la 28 martie 1956. A debutat sub pseudonimul Cornel Cupşa, publicând între anii 1980-1990 tablete satirice, eseuri şi versuri în presa vremii din România. În 1990 a fost redactor la Revista „Zig-Zag”, săptămânalul cu cel mai mare impact şi tiraj postrevoluţionar din România. A fost Redactor la Săptămânalul „Tinerama”. În 1991 a fost redactor-şef al primului post de radio particular din România: „Fun-Radio“. Între anii 1992 şi 1996 a fost Director General la „Radio Tinerama”. Între 1993 şi 2003 a fost Preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni – Filiala România.

A fost, de asemenea, profesor la Facultatea de Jurnalistică din București, fiind autorul cursurilor: „Arta interviului şi Talk-show-ul“ şi „Reportajul de la relatare la literatură”. A fost Director Media la Forumul Internaţional „Adunarea regiunilor Europei de la Iaşi 1998“.

În 2000 a realizat filmul documentar „SEMNE” vorbind pentru prima dat despre moaştele preotului Ilie Lăcătuşu. În 2001 a realizat primul Curs de Psihologie Creştin Ortodoxă. Între anii 1990 şi 2002 a fost publicist, scriind editoriale, interviuri, comentarii, eseuri şi reportaje pentru publicațiile: „România Liberă”, „Zig-Zag”, „Tinerama”, „Ziua”, „Libertatea”, „Lumea Liberă” — New York, „Curentul” şi altele.

În 1990 a creat primul format de emisiune talk-show din România. A realizat astfel peste 200 de emisiuni talk-show radiofonic cu cele mai importante personalităţi ale vremii.

Activitatea sa, răsplătită cu numeroase premii, dintre care amintim aici: Premiul Marconi pentru activitate publicistică, Premiul Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni, Premiul Fundaţiei Secolul XXI; Premiul Asociaţiei 21 Decembrie; Premiul Comitetului Naţional UNICEF; Premiul de Excelență la Festivalul Internațional de Carte – Cluj 2016.

Conferința ”DESPRE SĂNĂTATE ÎNTR-UN VEAC AL BOLILOR!” va fi susținută de către scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă și la Hunedoara, unde evenimentul este programat pentru data de 14 aprilie 2024, de la ora 18,00 la Catedrala Eroilor din Parcul Tineretului din municipiul Hunedoara.