Consiliul județean Hunedoara și Consiliul local Petroșani devin parteneri în modernizarea infrastructurii locale

Consiliul județean Hunedoara și Consiliul local Petroșani devin parteneri în modernizarea infrastructurii locale

Angajamentele asumate de președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor în fața cetățenilor municipiului Petroșani, în ceea ce privește susținerea unor proiecte în ceea ce privește reabilitarea infrastructurii publice sunt evidențiate în parteneriatul încheiat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani, parteneriat validat prin votul consilierilor județeni în cadrul ședinței extraordinare a CJH din 11 aprilie 2024.

Astfel, în ședința extraordinară a CJH, s-a luat decizia preluării temporare de către administrația județeană a unui număr de 5 sectoare de drumuri din municipiul Petroșani, în vederea realizării unor necesare lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere locale.

Patru dintre sectoarele vizate se află pe traseul liniei de autobuze electrice Green Line Valea Jiului (este vorba de trei tronsoane ale DN 66 și despre tronsonul situat pe str. 1 Decembrie 1918, între sensul giratoriu Avion și intersecția cu str. Slătinioara), iar al cincilea sector se află pe str. Bujorului (în zona Hotel Rusu), care asigură accesul spre masivul Parâng. În acest din urmă caz, este vorba despre o porțiune de drum pietruit, care necesită modernizare, astfel încât accesul turiștilor spre domeniul schiabil să se realizeze în cele mai bune condiții.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi precizează că aceste proiecte sunt doar primele dintr-o serie de inițiative similare, care vor evidenția nu doar buna colaborare dintre cele două instituții publice, ci vor contribnui la dezvoltarea municipiului Petroșani și a Văii Jiului, în general. ”Îi mulțumesc domnului Laurențiu Nistor pentru sprijin, așa cum le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul de susținere dat acestor proiecte și sunt convins că, împreună, vom face multe investiții semnificative, necesare pentru dezvoltarea comunității locale din municipiul Petroșani, cu impact pozitiv în viața cetățenilor”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În ședința CJH din 11 aprilie 2024 au fost adoptate mai multe proiecte, prin care administrația județeană a încheiat acorduri de asociere cu primăriile din Valea Jiului, în scopul derulării unor investiții care vizează modernizarea unor sectoare de drumuri naționale și locale. Costel Avram, administrratorul public al județului Huendoara, spune că, pe lângă acodul de asociere cu Primăria Petroșani, a fost aprobat și Acordul de asociere cu Municipiul Vulcan, în vederea modernizării de către CJH a unui sector al DN 66A, situat în intravilanul localității, pe o distanță care însumează circa 3,5 km. ”Și în acest caz, la fel cum este cazul la Petroșani și la Uricani, sectorul de drum care necesită modernizare nu a fost cuprins în cadrul lucrărilor prevăzute prin proiectul Green Line, dar necesită intervenții pentru creșterea siguranței participanților la trafic. Primăria Vulcan nu dispune de fondurile necesare pentru realizarea lucrărilor, iar CJH vine în sprijinul comunităților cu astfel de investiții menite să contribuie la creșterea siguranței rutiere și la dezvoltarea turismului în Valea Jiului”, a declarat Costel Avram.

Foto coperta: Dan Gavrilă