Echipa Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni câștigă finala mică a concursului județean ”Citești și câștigi!”

Echipa Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni câștigă finala mică a concursului județean ”Citești și câștigi!”

La Deva avut loc astăzi, 17 aprilie 2024, finala mică a celei de-a zecea ediții a concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”, eveniment marcă înregistrată a Bibliotecii județene ”ovid Densușianu”.

În bătălia pentru un loc pe podiumul ediției aniversare cu numărul zece s-au ”duelat” echipele de liceeni calificate în etapa finală a competiției, respectiv echipele Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg și Liceului „Mircea Eliade” Lupeni.

Potrivit managerului Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” din Deva, Ioan Sebastian Bara, meciul a fost unul strâns și cu mari emoții, semn că ambele echipe au stăpânit foarte bine bibliografia concursului. ”A fost un meci frumos pe parcusul căruia echipele s-au aflat la maxim 2 puncte distanţă una de alta, dar aveam nevoie de un câştigător şi acela a fost astăzi echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni care a câştigat partida cu scorul strâns de 21 la 20 răspunsuri corecte din cele 40 ale confruntării, ocupând locul al 3-lea pe podiumul concursului „Citeşti şi câştigi!”. Le muţumim ambelor echipe pentru meciul de astăzi, pentru parcursul de până acum şi felicităm echipa câştigătoare! Sperăm să ne revedem ambele echipe şi la ediţia viitoare a concursului şi până atunci le dorim succes în activitatea şcolară şi vacanţă plăcută!”, a declarat Ioan Sebastian Bara.

Echipa Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” este astfel prima care urcă pe podiumul ediției a X-a a acestui apreciat concurs de cultură generală organizat la nivelul județului nostru.

În finala mare, care se va desfășura joi, 18 aprilie 2024, își vor disputa primele locuri de pe podium și titlul de câștigător al acestui concurs, echipele de liceeni reprezentînd Colegiul Național ”Iancu de Hunedoara” din Hunedoara și Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Brad. Finala va începe de la ora 13,00 și va fi transmisă live pe pagina de facebook a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”. Și tot mâine, după aflarea Marelui Cîștigător, va avea loc și festivitatea de premiere.