Târg de economie circulară la Școala gimnazială nr. 1 Lupeni

Târg de economie circulară la Școala gimnazială nr. 1 Lupeni

Săptămâna Verde a debutat cu succes la Școala Gimnazială Nr. 1 Lupeni, structură a Liceului Teoretic “Mircea Eliade” ndin localitate.

În ciuda vremii nefavorabile, cadrele didactice împreună cu elevii unității școlare și-au propus să desfășoare o săptămână plină de activități, menite să atragă atenția asupra importanței protecției mediului și a construirii unui viitor sustenabil.

Astfel, în data de 23 aprilie, pe holurile unității școlare a avut loc prima ediție a unui Târg de Economie Circulară, organizat în cadrul Programului  Național Eco-Provocarea, program în care unitatea școlară este înscrisă cu o echipă de juniori, având-o ca și coordonator pe profesorul de învățământ primar Erika Șoacă. La această activitate au participat un număr de 6 clase, însumând aproximativ 120 de elevi, acțiunea fiind condusă de prof.înv. primar Duleanțu Bolosin Maria Luminița, prof.înv. primar Dan Ingrid Arabella, prof. Iancu Mirela, prof. Mihali Loredana, prof. Vorak Claudia și coordonată de directorul adjunct prof. Sofalvi Andrea.

Având în vedere că scopul activității a fost acela de fixare a cunoștințelor dobândite cu privire la refolosire, reciclare, reutilizare și stopare a consumerismului, elevii au făcut “cumpărături” utilizând jetoanele primite pentru jucăriile, rechizitele donate chiar de ei. A fost vorba de un schimb de bunuri, de care s-au bucurat atât copiii, cât și familiile acestora, fiecare elev având ocazia să-și reîmprospăteze raftul cu jucării sau cărți, fără a fi nevoie de cheltuieli financiare. În același timp, elevii au oferit și un exemplu de generozitate și incluziunile, la târg participând toți elevii doritori, indiferent dacă au donat sau nu materiale.

“Considerăm că ne-am atins scopul și cei mici au dat un exemplu întregii comunități, cu privire la modul în care putem trăi mai sustenabil, fără a renunța la micile plăceri ale vieții”, a declarat prof.înv.primar Șoacă Erika, organizatoarea și coordonatoarea acestei inedite activități educaționale.