Noi lucrări de asfaltare pe infrastructura rutieră din municipiul Petroșani

Noi lucrări de asfaltare pe infrastructura rutieră din municipiul Petroșani

O serie de noi lucrări de asfaltare a infrastructurii rutiere se desfășoară în această primăvară pe raza municipiului Petroșani, fiind vizate o serie de drumuri publice, străzi, alei de acces la blocuri și parcări din diverse zone ale localității.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că aceste investiții fac parte din programul anual de modernizare a infrastructurii rutiere și vizează fie diverse drumuri de pământ de pe raza localității, fie diverse străzi și alei în care au fost constatate degradări ale covorului de asfalt existent.

”În același timp, avem în execuție asfaltarea integrală a unor străzi de pământ, cum este spre exemplu strada Șoimilor, unde se lucrează în prezent la pregătirea pentru asfaltare a acestui drum public, dar și în alte zone ale municipiului Petroșani. Avem în vedere modernizarea cât mai multor străzi de pământ din municipiul Petroșani, dar în același timp ne preocupă și reabilitarea unor tronsoane din principalele artere rutiere ale municipiului, care necesită intervenții de acest fel”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În acest sens, primarul Petroșaniului reamintește, spre exemplu că anul trecut a fost integral asfaltată strada Maleia și s-a asfaltat în premieră strada Slătinoara. Tot așa cum în scurt timp, vor fi realizate lucrări de asfaltare pe tronsonul de drum național de la Liceul Teoretic până dincolo de sensul giratoriu de la Biserica Catolică ”Sf. Varvara”, pe tronsonul de la sensul giratoriu cu Kaufland până după zona benzinăriilor de la Livezeni și pe tronsonul de bulevard din zona Liceului de informatică spre sensul giratoriu cu avion, toate acestea fiind cuprinse în programul de reabilitare a unor drumuri publice în cadrul proiectului ”Green Line Valea Jiului”.

De asemenea, ca urmare a unui parteneriat al Consiliului local Petroșani cu Consiliul județean Hunedoara, în zona Rusu din municipiul Parâng va fi asflatată inetgral strada Bujorului, urmând ca astfel să poată fi eficientizată circulația rutieră în această zonă prin instituirea unui sistem de circulație cu sens unic.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi precizează că un alt sector de drum care va beneficia de lucrări de asflaltare este cel de pe DN 66, de la sensul giratoriu cu Petrila până în zona străzii Roșia, pe porțiunea afectată de lucrările realizate la introducerea rețelelor de apă potabilă.

”Toate aceste invstiții pe care le facem în realizarea unor lucrări de asfaltare nu au un substrat electoral, așa cum am mai auzit voci care încearcă să inducă o astfel de idee. La Petroșani realizăm în mod constant, an de an, de primăvara până toamna, lucrări de acest fel care au drept scop reabilitarea drumurilor publice, amenajarea de parcări și modernizarea accesului în cartierele de locuințe, respectiv spre zonele turistice sau spre zonele rurale componente localității noastre. Evident că nu putem opri astfel de investiții pentru că ne aflăm în an electoral. Pe mine mă precupă nu cum să nu facem astfel de lucrări, ci cum să găsim mai multe soluții de finanțare pentru a le intensifica, astfel încât asfaltul să ajungă cât mai repede peste tot unde este necesar”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.