Festivalul Tradițiilor și Obiceiurilor din Pădurenime se desfășoară duminică, 12 mai, la Lelese

Festivalul Tradițiilor și Obiceiurilor din Pădurenime se desfășoară duminică, 12 mai, la Lelese

O nouă ediție a Festivalului Tradițiilor și Obiceiurilor din Pădurenime va avea loc duminică, 12 mai 2024, de la ora 15,00 în comuna Lelese, un alt loc de poveste al județului Hunedoara în care tradițiile se păstreză de secole.

Festivalul Tradițiilor și Obiceiurilor din Pădurenime este o ocazie minunată pentru localnici și pentru toți iubitorii zonei să petreacă o zi de duminică pe cinste.

Dacă doriți să le fiți alături gazdelor, sunteți așteptați pe platoul din centrul satului, la joc și voie bună. Cântecul pădurenesc și dansurile populare tradiționale vor fi aduse în fața oaspeților de apreciații rapsozi ai cântecului popular românesc Ciprian Roman, Bogdan Toma, Mariana Suciu, Alin Ienciu, Marceluț Gavriluță, Ana Anuțoiu, Carmen Muntean, Marinela Stroia. Acomapniamentul orchestral va fi asigurat de orchestra Ansamblului folcloric profesionist ”Drăgan Muntean”, dirijan de maestrul prof. Gheorghe Cîlțea. În spectacol vor evolua de asemenea Andreea Voica și formația condusă de prof. Deian Galetin.

Festivalul Tradițiilor și Obiceiurilor din Pădurenime este organizat de Consiliul județean Hunedoara și Primăria comunei Lelese, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Artă al județului Hunedoara și Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a județului Hunedoara.

Participarea publicului este gratuită și binevenită!

Cântecele și jocuri tradiționale, interpreții și artiștii talentați din Ținutul Pădurenilor, precum și atmosfera de mare sărbătoare, sunt doar câteva motive pentru a alegesă fiți parte la o serbare a tradițiilor și obiceiurilor noastre dragi.