A început modernizarea DJ 705A pe sectorul Orăștie – Costești

A început modernizarea DJ 705A pe sectorul Orăștie – Costești

A început astăzi execuția proiectului privind modernizarea drumului Orăștie – Costești, importantă șosea rutieră de pe raza județului Hunedoara. Infrastructura rutieră de acces spre Cetățile Dacice din Munții Orăștiei se modernizează cu fonduri europene atrase de Consiliul Județean Hunedoara prin Programul Regional Vest 2021-2027, la care se adaugă o contribuție din bugetul propriu.

În cadrul proiectului, vor fi modernizați 17,2 km de drum de la Orăștie – intrarea în localitatea aparținătoare Căstău, până la ieșirea din Costești.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a fost prezent, împreună cu echipa sa, pe șantierul lucrărilor de modernizare a acestui important drum care leagă mai multe comunități și asigură accesul spre Cetățile Dacice listate în Patrimoniul Mondial UNESCO. „Iată că ziua cea mare a sosit și am început modernizarea drumului județean 705A, chiar dacă mulți spuneau că nu se va face. Acesta este unul dintre cele mai importante drumuri din punct de vedere turistic și este o lucrare mult așteptată de noi toți. Lucrările au început încă de luni și ne dorim să aducem acest drum la nivelul unui drum național. Am promis că vom face acest drum și ne ținem de cuvânt. Nu promitem niciodată ceea ce nu putem realiza!”,  a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Principalele lucrări vizează refacerea structurii rutiere, amenajarea de intersecții cu drumurile laterale, amenajarea de podețe, realizarea șanțurilor și rigolelor de scurgere a apei pluviale, amenajarea unui pod, precum și consolidarea corpului de drum cu ziduri de sprijin.

Administratorul public al județului Hunedoara spune că deși va exista, în următoarea perioadă, un oarecare disconfort cauzat de execuția lucrărilor, acestea vor avea ca rezultat modernizarea acestui drum la standardele unui drum național. „Ne cerem scuze pentru disconfortul care se va crea în această perioadă, dar la finalul lucrărilor vom merge cu toții pe un drum modernizat în totalitate. Vor fi executate inclusiv lucrări de lărgire și, așa cum a spus președintele Laurențiu Nistor, drumul va avea în final standardele unui drum național”, a precizat administratorul public Costel Avram, care este și manager al acestui proiect.

Lucrările sunt executate de SC PROACTIV SRL, iar proiectarea a fost asigurată de SC Sercotrans SRL. Valoarea contractului de execuție este de 75.057.281,76 lei (TVA inclus), iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.