Vulcanul devine, pe 1 Iunie, orașul copiilor!

Vulcanul devine, pe 1 Iunie, orașul copiilor!

Autoritățile publice locale din municipiul Vulcan s-au pregătit pentru a sărbători, așa cum se cuvine, Ziua Internațională a Copiilor.

Primarul Cristian Mwerișanu spune că, pentru acest eveniment, Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan au pregătit un program cu activități diverse, menite să-i mobilizeze pe toți copiii, într-o serie de competiții sportive, activități artistice și divertisment. Acesta spune că, pe 1 iunie, bulevardul Mihai Viteazu va deveni centrul distracției pentru copiii Vulcanului, care va fi închis traficului rutier pe toară durata zilei, iar în parcul din fața Primăriei va fi prezentat un program artistic deosebit.

”Am pregătit multe surprize pentru copii, cu prilejul zilei de 1 Iunie. Spre exemplu, în programul artistic avem prevăzut un spectacol în care vor fi prezenți în municipiul Vulcan actorii teatrului din Petroșani, care vor îmbrăca costume ale unor personaje de poveste cunoscute și îndrăgite de copii. Vor cânta, pe scenă, grupul ”Glasuri de argint” coorddonat de doamna Ileana Berki, copii care au adus recent din Italia, Premiul I al Festivalului Internațional de Muzică de la San Remo, pentru municipiul Vulcan și pentru Valea Jiului. Vor fi prezenți, de asemenea, în spectacolul artistic copiii Bisericii Penticostale din Vulcan, care vor să transmită un mesaj tuturor copiilor din Vulcan. Acestora li se vor alătura și alți copii talentați din comunitatea noastră, care vor cânta pe scenă”, spune primarul Cristian Merișanu.

În plus, o sumedenie de baloanele colorate, baloane de săpun, dar și multe alte atracții, vor completa tabloul creat de administrația publică locală din Vulcan pentru cei mici.

În perspectiva acestei sărbători dedicate copiilor, la inițiativa primarului Cristian Merișanu, micul părculeț de peste drum de Primărie, transformat deja de câțiva ani într-un inedit parc al copiilor, a fost redecorat cu figurine noi, care le-au înlocuit pe cele din perioada sărbătorilor pascale. ”Am văzut că, în general copiii, dar și mulți cetățeni ai municipiului Vulcan apreciază aceste decorațiuni pe care le amplasăm cu prilejul diverselor sărbători pe domeniul public. Am decis să facem acest lucru și cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor. Am ales din oferta pusă la dispoziție de o firmă care închiriază astfel de decoruri festive, ”povestea cavalerilor” și am amplasat în parcul de lângă Primărie câțiva cavaleri, personaje de poveste, o poartă de intrare frumoasă, și multe alte figurine, astfel încât copiii din Vulcan să se bucure de ziua de 1 iunie și într-un frumos decor de poveste”, spune primarul Cristian Merișanu.

Pe 1 Iunie, dacă bulevardul Mihai Viteazu este pus la dispoziția copiilor, pe tronsonul cuprins între sensurile giratorii de la Primărie și Profi, drept teren de joacă și pistă pentru întreceri sportive ad-hoc, pentru ciclism, trotinete și role, copiii pasionați de înot au parte și cu acest prilej de un eveniment special, găzduit la bazinul didactic pentru înot.

Pe lângă toate acestea, programul Zilei Internaționale a Copiilor de la Vulcan mai cuprinde multe alte surprize pe care cei mici le vor descoperi participând la sărbătoarea care transformă Vulcan, preț de o zi, într-un oraș exclusiv al copiilor.

Fotografii de: Ionică Merișanu