Șoferul vinovat de producerea carnagiului de la Bănița era băut

Anchetatorii au stabilit cum s-a produs tragedia de pe DN 66 în urma căreia un tânăr nevinovat a murit iar alte cinci victime au ajuns la spital. Șoferul care a provocat dezastrul era băut au stabilit polițiștii, circula cu viteză prea mare și într-o curbă deosebit de periculoasă a derapat și a ajuns pe comntrasens.

. „Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Petroșani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, din direcția Petroșani spre Hațeg, când ajuns la km 142+950m (pe raza localităţii Băniţa), pe o porțiune de drum în curbă deosebit de periculoasă la dreapta, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus un tânăr de 23 de ani, din municipiul Lupeni. (…) În urma efectuării testării cu aparatul alcooltest,  a rezultat o concentrație de 0,38 mg/l, alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto care a produs evenimentul rutier”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. „Când am ajuns la fața locului am constatat că erau cinci victime în viață iar una decedată. Am reușit să scoatem răniții din autoturismele implicate în accident fără a fi necesar să folosim echipamentele de descarcerare. După ce i au fost stabilizați, au fost transportați cu ambulanțele SMURD la Spitalul de Urgență Petroșani„, a precizat Adrian Avram, comandantul Detașamentului de Pompieri Petroșani.

Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele șoferului vinovat și-l cercetează pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

[slideshow_deploy id=’36591′]