Zeci de second-hand-uri la Petroşani

Magazinele de tip second-hand din municipiul Petroşani sunt din ce în ce mai multe. În fiecare săptămână câte un nou astfel de magazin îşi deschide porţile. Centralizarea unităţilor comerciale de acesti tip, efectuată de inspectorii de la Primărie, arată că în localitate sunt 40 de astfel de magazine.

“În municipiul Petroşani, la această oră, funcţionează aproximativ 40 de magazine de tip second-hand, ceea ce înseamnă că în acest moment aceasta este o afacere destul de profitabilă pentru cei care investesc în domeniu”, a declarat Nicu Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroşani.

Potrivit oficialilor administraţiei locale astfel de cereri sunt frecvente. “Periodic sunt depuse astfel de cereri dar, la un moment dat, piaţa se va suprasatura de astfel de produse. Dar acel moment nu este încă aproape”, a mai spus sursa citată.

Locuitorii municipiului Petroşani pun expansiunea acestor magazine pe seama sărăciei din zonă. “E săracă lumea, puţini sunt cei care îşi permit să îşi cumpere haine noi. Aşa la câţiva lei îşi poţi cumpăra marfă de calitate. Cu cât ai da pe o haină nouă, la second poţi să cumperi aproape un sac”, ne spune un petroşănean.

Alţii văd second-hand-urile ca o afacere profitabilă pentru ambele părţi. “Second-hand-urile au profit, dar la fel de avantajaţi suntem şi noi cumpărătorii care avem posibilitatea de a lua marfă ieftină şi de calitate superioară faţă de ce se găseşte în magazinele cu haine noi”, spune o femeie.

În magazinele care comercializează haine la mâna a doua, preţurile afişate sunt ispititor de mici, astfel că un produs poate ajunge să coste chiar şi un leu. În general, kilogramul de haine nu costă mai mult de 40 de lei, iar un articol de îmbrăcăminte cumpărat din aceste magazine este cu mult mai ieftin decât dacă ar fi fost cumpărat din pieţe sau din alte unităţi comerciale.

 

 



« (Știre anterioară)