NU ŞTIU de 20.000 de lei

ramo-272x125Ca să poţi să spui NU ŞTIU de 20.000 de lei înseamnă că eşti purtător de chiloţi de plasă de sârmă. Să ai neobrăzarea să spui NU ŞTIU de 20.000 de lei înseamnă că sigur nu simţi scaunul de sub fund. Firesc plasa de sârmă e atât de groasă încât îţi asigură „integritatea corporală”. Iar stâlpii de susţinere de sub scaun nu cedează sub presiunea plasei. De sârmă, evident. Să ai curaj să articulezi NU ŞTIU de 20.000 de lei în faţa unor mineri furioşi înseamnă că şi pielea obrazului e la fel de groasă ca şi plasa de sârmă din care sunt confecţionaţi chiloţii. Fiindcă altfel ar fi crăpat atunci când mulţimea te întreabă în cor „bă, tu eşti prost de 20.000 de lei?”.

Pus într-un tablou metaforic aşa arată dialogul public, demn de Caragiale, dintre al doilea om din Complexul Energetic Hunedoara, Nicolae Drăgoi, şi minerii scoşi forţat din mină de deciziile luate de echipa managerială crescută cu „lapte… tehnologic… praf”.

NU ŞTIU sau ridicatul din umeri este soluţia pentru CEH vehiculată permanent de actuala echipă managerială. NU ŞTIU sau diversiunea este scuza pentru şefii de partid. Clar, orice nemulţumire a muncitorilor rezultă din lucrătura duşmanilor politici. Ascultaţi-i cu atenţie că li s-a zgâriat placa de pick-up, nu mai găsesc altă scuză. Da, da, pentru că directorul NU ŞTIU – Nicolae Drăgoi – care l-a crescut şi pe directorul EXTREMĂ URGENŢĂ , Adrian Suciu, se ocupă doar de ameţit minţile celor din jurul lui. El ştie tot ce se întâmplă în proximitatea lui, dar nimic din domeniul minier. Şi tace de frica serviciilor pe care le aminteşte prea des în discuţii. Oare are un serviciu secret care lucrează numai pentru el?!. De aia e setat pe NU ŞTIU?! Şi, gata, linişte să nu îl supăraţi prea tare că îşi ia un concediu medical prelungit de vreo câteva luni ca să vă demonstreze tuturor că schimbarea lui din funcţie e un vis al proştilor. Deci da, NU ŞTIU… de 20.000 de lei şi un CEC în alb. Pardon, un CEH în negru. Doar Moş Crăciun e roşu… Aşa şi, noi suntem proşti să credem în Moş Crăciun?!

sursa: Gazeta de Dimineata

 



« (Știre anterioară)