Jandarmeria Română – 165 de ani de la înfiinţare

j    3 aprilie 2015 înseamnă pentru Jandarmeria Română împlinirea a 165 de la înfiinţare. Această zi este un bun prilej pentru a aduce un onor celor care se pun gaj în schimbul garantării liniştii societăţii civile.

Manifestări în cinstea acestei zile se vor organiza şi în judeţul Hunedoara, în capitala acestuia şi astfel Piaţa Victoriei din Deva va deveni, pentru câteva ore, locul unde jandarmii hunedoreni vor putea aduce la cunoştinţa tuturor celor prezenţi, tehnica cu care este dotată această structură a Ministerului Afacerilor Interne.

Manifestările vor începe în zorii zilei şi se vor desfăşura astfel:

–    ora 09:45 – primirea invitaţilor;

  • ora 10:00 – acordarea onorului Prefectului Judeţului Hunedoara, arborarea drapelului naţional, intonarea imnului de Stat al României;
  • 10:10 – oficierea serviciului religios;
  • 10:20 – desfăşurarea ceremonialului militar
  • 11:10 – prezentarea exerciţiilor demonstrative;
  • 11:30 – prezentarea expoziţiilor de tehnică şi materiale.

j1Efcienţa Jandarmeriei este adesea remarcată în momentele tensionate care tulbură liniştea cetăţenilor, iar aici putem aminti desele conflicte care se nasc în jurul meciurilor de fotbal sau miting-urile care degenerează din manifestări paşnice în adevărate lupte de stradă.

De-a lungul istoriei sale uniforma de jandarm nu a  înseamnat numai onoare. Să îmbraci haina de jandarm este şi o mare responsabilitate, iar istoria a demonstrat-o. Acest fapt este unul real întrucât munca de jandarm presupune să fi primul care intră în contact cu strada atunci când aceasta „fierbe”.