Bal de 1 Mai, concursuri şi concerte

     Un bal, concursuri medievale, simulări de lupte între cavaleri şi povestea personajului Dracula spusă de strănepotul lui Bram Stoker se vor desfăşura la Hunedoara, în minivacanţa de 1 Mai, în cadrul „Dracula Festival 2015”, în timp ce la Deva vor avea loc concerte şi parade medievale.

download (5)Astlel, La Deva se desfăşoară, în perioada 30 aprilie – 3 mai, serbările oraşului, în cadrul cărora este organizat şi Târgul Meşterilor Populari, iar de 1 mai, în apropierea Pădurii Bejan unde este amenajată şi zona de grătar, va avea loc un concert de muzică populară a Tarafului Silvana şi a Ansamblului Mureşului din Brănişca, dar şi recitaluri ale unor artişti locali cunoscuţi. În aceeaşi zi, dar în Piaţa Unirii, din apropierea Primăriei Deva, vor avea loc recitaluri ale trupelor Trafic, Tempo, Good Day, Arhaica şi Delia.

images (6)Începând cu 2 mai, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, va avea loc „Dracula Festival 2015”, care încearcă să îmbine mitul cu realitatea într-o atmosferă medievală presarată cu istorie şi legende, prezentate într-o antiteză inedită între viaţa marelui domnitor Vlad Voievod Drăculea, cunoscut drep Vlad Ţepeş, şi legenda din spatele mitului Dracula.

Prima zi a festivalului se va încheia cu un bal medieval cu muzică de petrecere, vals, concert de vioară, fachiri şi spectacole cu foc, unde ţinuta medievală este obligatorie.

În cea de-a doua zi a festivalului se vor organiza turniruri şi concursuri medievale, echitaţie, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă.

foto: serbionel.wordpress.com