Capacele de canal furate de hoţi cu „antemergător”

        Hoţii de capace de canal dau lovitură după lovitură şi, în ciuda eforturilor, oamenii legii nu au pus încă mâna pe ei. În tto acest timp, operatorul de apă şi canal din Valea Jiului a cheltuit peste 350 de milioane de lei pentru a înlocui capacele de canal sustrase.

images (1)Capacele de canal din Petroşani dispar cu viteza luminii, iar hoţii acţionează fără frică. Sunt ajutaţi de o maşină anume modificată şi „echipată”, astfel că nici nu este nevoie ca amatorii de capace de canal să coboare din autovehicul. Convingerea este întârită de faptul că dispar mai ales capacele de pe străzi şi nu de pe spaţiul verde, de exemplu, acolo unde se poate ajunge doar per pedes. Situaţia este extrem de gravă, dincolo de costurile pe care trebuie să le suporte operatorul de apă şi canal din Valea Jiului, ApaServ Valea Jiului SA, pentru înlocuirea lor. Sunt sume imense, iar directorul societăţii, Costel Avram spune că, într-o singură lună, s-au cheltuit 350 de milioane de lei în acest sens. Cel mai grav este, însă, pericolul pe care îl prezintă un canal fără capac pentru siguranţa trecătorilor, mai ales pe timp de noapte, şi vorbim deja despre zeci sau chiar sute de cazuri în care capacele s-au făcut nevăzute. Şi nu doar în Petroşani, ci şi în celelelate oraşe ale Văii Jiului. De exemplu, la Aninoasa. La 7.30, când funcţionarii publici au venit la lucru, capacele erau la locul lor. După numai o oră… ia-le de unde nu-s!

Fură dintr-o maşină cu numere de Bacău?!

Din datele de până acum, se pare că este vorba despre o bandă bine organizată, formată din mai multe persoane din Petrila şi din cartierul Saşa – Petroşani. Au fost la un pas de a fi prinşi, după ce un trecător, care i-a văzut în acţiune, s-a luat după maşina lor, cu numere de Bacău. În Petrila, însă, gaşca a reuşit să se facă nevăzută, dar poliţiştii sunt pe urmele lor. Directorul Costel Avram este optimist şi îşi exprimă convingerea că, în scurt timp, hoţii vor fi prinşi. „Colaborăm foarte bine cu reprezentanţii autorităţilor, cu poliţiştii. Sunt convins că vor fi prinşi în scurt timp şi vor plăti pentru faptele lor”, a spus Avram.

De precizat că misiunea poliţiştilor din Petroşani – acolo unde au dispărut cele mai multe capace din canal în ultima perioadă – este ingrată. Sunt surse care susţin că pe noapte există exact o patrulă, comparativ cu anii anteriori când erau mult mai multe. În plus, maşina special echipată cu care acţionează gaşca de hoţi are „antemergător”, care îi anunţă urgent dacă la orizont apare „pericolul cu chipiu”, iar aceştia au timp să dispară. În aceste condiţii, rerpezentanţii furnizorului de apă spun că poliţiştii ar putea fi ajutaţi chiar de cetăţeni, care pot să-i contacteze dacă observă ceva suspect.