Premiantul săptămânii : Bloggerul Sebastian Dragoş Bârgău

       Premiantul de sâmbătă al campaniei Premianţii fără Premii este Sebastian Dragoş Bârgău, unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri din România.

ggggggg-794x579

Următorul protagonist al campaniei noastre este un om care a stârnit multe controverse în jurul propriei persoane, generate de modul în care se raportează la realitatea înconjurătoare. Dincolo de a încerca să lăsăm impresia unui partizanat, subliniem idea acestei campanii că punem în lumină părțile bune ale premiantului, din dorința de a fi multiplicate în societate. Sebastian Dragoș Bârgău, pentru că despre el e vorba, este unul dintre cei mai puternici bloggeri din România. El a ales județul Hunedoara ca loc căruia să-i spună „acasă”, perspectivă din care l-a și tratat cu respectul cuvenit, promovând potențialul oamenilor și al locurilor de aici.

11247002_973778065974750_5073554257705328098_o-794x289

 

Cine este Sebastian Bârgău? Un tânăr ieşean de 35 de ani care s-a mutat în judeţul Hunedoara pentru o ardeleancă de care s-a îndrăgostit şi cu care s-a şi căsătorit în urmă cu aproape opt ani. Nimeni nu-i spune Dragoş, deşi ăsta e primul prenume, şi nici Sebastian nu-i place să i se spună – aşa îl strigă nevasta când e vinovat de ceva. Preferă Sebi. Multă lume încă îi mai spune „Vis Urât”, după numele primului său blog. El se consideră un vis urât al politicienilor corupţi, al celor care nu-şi fac datoria, nicidecum al societăţii civile, pentru care luptă tot mai mult şi mai des (cu cuvântul!), în ultima vreme.
Sebi a studiat sociologia (şi un pic de psihologie) pentru că a vrut să înţeleagă oamenii, după un eşec înregistrat la facultatea de electronică, unde a realizat că n-o să schimbe lumea cu tehnologiile noi pe care avea să le inventeze, din cauza materiei învechite şi a profesorilor aşijderea, zice el.
A încercat mai multe meserii, a fost tehnoredactor la un cotidian ieşean, a muncit timp de doi ani ca suport tehnic (IT) în Belgia, s-a mai învârtit un pic până când şi-a descoperit pasiunea pentru scris. Blogul său este cel care l-a adus în Hunedoara, i-a adus recunoaşterea, l-a determinat să vrea să fie mai bun, să facă mai mult.
În ultimii ani, împreună cu soţia lui, Sebi organizează evenimente prin care le arată şi altora frumuseţile judeţului nostru.

„Vizită în HD” nu este un concept inventat de el, dar a fost primul care s-a gândit să aducă bloggeri cunoscuţi din toată ţara în judeţul lui adoptiv şi să le arate toate locurile frumoase cu care ne lăudăm.
Sebi a făcut cunoscuţi bloggerilor mai mulţi producători din judeţul Hunedoara, prin evenimentul

„Fabricat în Hunedoara”. Încă mai sunt multe fabrici de vizitat, pentru că în judeţul nostru încă se mai produce câte ceva, ceea ce-i un lucru bun, zice Sebi.

Ultima “ispravă” a lui Sebi este grupul de iniţiativă “Civica”, pe care l-a creat pentru hunedoreni, pentru că simte că mai are ceva de spus în oraşul care l-a adoptat.

Vă propunem să ne întâlnim cu acest om să-i spunem că e minunat modul în care a pus umărul la promovarea județului Hunedoara, că suntem mândri de aceste acțiuni ale lui și că-l susținem, fie chiar și moral, în ceea ce face. Sâmbătă, 30 mai 2015, ora 11.00, domnul Sebastian Dragoș Bârgău vine să-l cunoaștem. Aveți ocazia să-l priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

Premianţii fără premii