Descoperire uimitoare. Podul lui Dumnezeu se află în România. Se crede că este locul în care a fost înfrânt Diavolul

        Podul lui Dumnezeu sau Podul natural se afla in comuna mehedinteana Ponoarele facand parte din curiozitatea naturii de la noi din tara fiind un fenomen carstic, spectaculos si unic. Podul lui Dumnezeu este cel mai mare pod natural al tarii si al doilea ca marime din Europa.

Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu reprezentat ca o arcada naturala care s-a format prin prabusirea unei bune parti din tavanul pesterii, pastrandu-se doar vechea intrare a acesteia – actualul Pod de la Ponoarele, scrie efemeride.ro.

Podul se impune ca un arc urias, impietrit, pe sub care se admira Dealul Pesterii si seninul cerului.

Podul lui Dumnezeu este invaluit in mistere datorita legendelor biblicecare au circulat de-a lungul timpului si care au la origine aparitia Podului.

Una dintre legende spune ca, in aceasta pestera locuia Necuratul. Oamenii fiind amenintati zilnic de rautatile acestuia i-au cerut ajutorul lui Dumnezeu. Acesta ascultand ruga oamenilor a intervenit si a lovit tavanul pesterii , prabusindu-l peste intrare.

Dracul insa a scapat iesind pe sub deal, pe cealalta gura a pesterii, care duce la Lacul Zatonul Mare, dupa care s-a agatat cu ghearele de varful Dealului Pesterii formand santuri de calcar,in locurile numite campurile de lapiezuri Afrodita si Cleopatra. El vegheaza asupra oamenilor care viziteaza locul fara a mai putea sa-si reia resedinta.

O alta legenda biblica care circula prin zona spune ca, Podul Natural de la Ponoarele ar fi fost contruit de Dumnezeu pentru ca Sfantul Nicodim sa treaca spre Tismana pentru a-si indeplini visul de a ridica o manastire. In drumul sau Sfantul Nicodim a oprit la Ponoarele pentru a cauta cascada care i s-a aratat in vis deasupra careia vroia sa ridice o manastire.

Aici a fost acuzat de furt dupa ce i s-a bagat in traista o gaina si un cutit dupa care a fost alungat din sat. Atunci pentru a-l scapa Dumnezeu i-a creat acest pod pentru a-i usura trecerea , printr-o miscare arcuita a mainii. Nicodim nu a fugit insa, fara a lasa in urma lui un blestem, acela ca apele sa fie inghitite si sa nu permita niciunei vietati sa traiasca in zona. Lucru care s-a si intamplat.  Apa este inghitita de pestera , care o alunga afara doar atunci cand ploua indelungat. Apoi Sfantul Nicodim si-a urmat drumul, urmandu-si destinul si construind Manastirea Tismana.

Ca o minune, exact dupa 600 de ani de la moartea Sfantului Nicodim cand la Ponoarele se turna piatra de temelie a unei biserici pe cer a aparut un curcubeu. Preotii, dar si localnicii locului, au interpretat asta ca fiind un semn de la Dumnezeu.

O alta legenda spune ca acest pod a fost construit chiar de catre Legendarul Hercule sau de Iovan Iorgovan , personaj de basm care urmarea balaurul ce-i rapise mandruta.  Malefica Hidra fuge de Iovan, acesta incercandu-si palosul pe o stanca, pe care o prabuseste, formandu-se Podul lui Dumnezeu. Ramasa fara unul dintre cele cinci capete, Hidra fuge , lasand in urma ei cheile de pe Valea Cernei , sperand ca poate ajunge la apele termale ce-i vor reda puterile.

Pentru ca acest mister al zonei sa fie complet, pe de o parte si de alta a Podului lui Dumnezeu se afla lacurile carstice Zatonul Mare si Zatonul Mic. Despre Zatonul Mic se spune ca este un lac fara fund, pentru ca niciun scufundator nu a reusit sa-l atinga. Lacul este o prelungire a Pesterii Bulba, o gura care nu mai poate prelua toate apele din vale  pe timp ploios si se umple.

Se spune ca Dumnezeu ii protejeaza pe cei care trec pe podul care ii poarta numele.  Masinile care ajung pe acest pod raman fara frane, doar ca Dumnezeu sta la veghe sa – i salveze pe oameni ca sa nu cada peste pod.  Doi conducatori de masini cu tonaj ridicat nu au reusit sa-si redreseze masinile si au cazut in prapastie, cu toate ca masinile lor s-au facut praf , ei au scapat nevatamati la fel ca un biciclist care a scapat si el nevatamat. In aceasta zona nu a existat niciun accident, semn ca Dumnezeu ii protejeaza.

News

 

[slideshow_deploy id=’13836′]