“HERGHELIA ALBASTRĂ” JUCATĂ DE ACTORII TEATRULUI PETROȘĂNEAN PE SCENELE DIN GRECIA

Actorii Teatrului Dramatic I.D. Sarbu din Petroșani care joacă în piesa“Herghelia Albastră”, se vor afla in perioada 12-20 iunie în Grecia. Aceștia vor sustine spectacole  la Atena, Tolosi Salonic. Deplasarea actorilor Sergiu Fîrte, Mihai Sima, Oana Liciu-Gogu și Daniel Cergă face parte din proiectul ”Teatrul nostru în afara granițelor”.

hergehlia-2

Piesa este scrisă de Valeriu Butulescu, unul dintre cei mai traduși scriitori români în viață. “Herghelia albastră” este o comedie care cuprinde 14 scene și doar 4 actori. Este o comedie care reflectă realitatea din zilele noastre, are conotații politice și face referire la personajele care se revoltă impotriva autorului și care vor să iși câștige libertatea.

butulescu-premiu

Piesa a fost scrisă acum 6 ani și a avut premiera pe scena teatrului petroșănean în 26 martie 2015. De menționat este și faptul că a fost cea de-a patruzecea premieră a lui Valeriu Butulescu și a fost nominalizată la Gala Premiilor UNITER pentru “cea mai bună piesă românească  de teatru a anului 2009.”

[slideshow_deploy id=’14655′]