Petroşani: 5000 de lei pentru înscrierea în Programul naţional de cadastru aprobat de Guvern

Nu mai puţin de 5.000 de lei cheltuieşte Primăria Municipiului Petroşani pentru a se înscrie în Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. Un program aprobat de Guvern, dar finanţat de administraţiile publice locale.

centru-civic-petrosani-lucrari-realizate

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015 – 2023 a fost aprobat de Guvern, care a decis, totodată, înfiinţarea unei comisii în cadrul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, comisie pentru prioritizarea unităţilor adminsitrativ – teritoriale la nivelul fiecărui judeţ în vederea includerii lor în acest program naţional.

cadastruScopul acestui program constă în realizarea înregistrării sistematice a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară la nivelul întregii ţări, în aplicarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare. Înregistrarea sistematică se realizează în cadrul unui proces complex care include în principal realizarea de campanii de informare şi conştientizare publică a cetăţenilor, identificarea imobilelor şi a deţinătorilor, realizarea de măsurători cadastrale, colectarea actelor juridice de la deţinători, integrarea şi prelucrarea datelor şi întocmirea actelor cadastrale, afişarea publică a documentelor cadastrale, înregistrarea şi soluţionarea cererilor de rectificare formulate de posesori, actualizarea documentelor cadastrale şi deschiderea cărţilor funciare în conformitate cu reglementările în vigoare”, a explicat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Un scop lăudabil, numai că Guvernul a aprobat acest program, dar finanţarea vine din teritoriu. De exemplu, municipalitatea din Petroşani a derulat  alocarea sumei de 5.000 de lei pentru a  beneficia de programul naţional menţionat, sumă destinată cofinanţării etapelor menţionate.

 

[slideshow_deploy id=’17454′]