Avertisment din partea Apa Serv. Lucrarile de la Valea de Pesti pot genera disfunctionalitati in alimentarea cu apa

     Datorita lucrarilor absolut necesare care sunt programate a fi efectuate in toamna acestui an de catre Administratia Nationala Apele Romane la barajul de acumulare Valea de Pesti, care alimenteaza Statia de Tratare a apei Valea de Pesti, functionarea acestei statii va fi asigurata cu apa bruta prelevata din sursele de suprafata Buta si Lazarul.

1514621_455413247974149_3947935298521539904_n

Aceasta alternativa de alimentare nu prezinta o securitate ridicata in alimentarea cu apa a statiei din punct de vedere al continuitatii, datorita vulnerabilitatii crescute a surselor de suprafata in ceea ce priveste mentinerea turbiditatiilor apei brute in limitele tehnologice de tratare a statiei, din punct de vedere al cerintei de apa furnizate de aceste surse (in caz de seceta sau inghet), precum si datorita integritatii functionale si constructive a aductiunii Buta – Lazarul. Ca urmare a acestui regim de functionare pot aparea discontiunuitati in functionarea optima a acestei statii cu repercursiuni asupra continuitatii serviciului de alimentare cu apa potabila a utilizatorilor din localitatiile Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa si partial Petrosani.

In conditiile in care Statia de Tratare a apei Valea de Pesti nu asigura necesarul de apa la consumatori din motivele prezentare anterior, se va proceda la alimentarea zonelor de distributie din Petrosani Aeroport, Aninoasa si Vulcan din Statia de Tratare a apei Zanoaga care reprezinta cea de-a doua alternativa de acoperire a acestor zone de distributie, iar zonele de distributie din amonte pot fi deservite, in functie de disponibilitatile din sursele locale Toplita, Paraul Rece, Braia, Morisoara si Herta.

Orice discontinuitate a serviciului de alimentare cu apa potabila care ar putea aparea datorita acestor lucrari la barajul de acumulare Valea de Pesti va fi comunicata utilizatorilor in timp util prin toate sursele de informare.

In eventualitatea aparitii unor astfel de situatii, S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petrosani cere scuze anticipate utilizatorilor sai pentru disconfortul creat, independent de vointa noastra.

 

[slideshow_deploy id=’13835′]