Traficul feroviar pe ruta Simeria-Petrosani a fost reluat

                În această dimineaţă în jurul orei 4, traficul feroviar pe ruta Simeria – Petroşani a fost reluat pe un fir. Circulaţia trenurilor pe acest tronson a fost blocată timp de peste 7 ore din cauza unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren marfar aflat între staţiile Merişor şi Băniţa.

IMG_0163

Deşi pompierii Detaşamentului Petroşani au deplasat la locul indicat, în cel mai scurt timp, 2 echipaje cu 2 autospeciale, aceştia nu au putut interveni, deoarece incendiul se manifesta într-o zona inaccesibilă tehnicii din dotare, din cauza terenului impracticabil şi periculos de la calea de acces până la locul în care se afla garnitura de tren. Pompierii au adoptat o tactică defensivă prevenind extinderea incendiului. Singura soluţie în acest caz ar fi fost tractarea locomotivei de către administratorul căii ferate într-o zona accesibilă mijloacelor de intervenţie, însă acest lucru nu s-a produs.

În această dimineaţă în jurul orei 7.30, arderea a încetat, cauzele care au generat incendiul la locomotiva trenului marfar fiind în curs de stabilire.

Incidentul de pe calea ferata a generat blocarea circulaţiei feroviare între staţiile Simeria şi Petroşani.Trei trenuri în care se aflau aproximativ 800 de pasageri au fost redirecţionate spre litoral pe o rută ocolitoare.

Ceilalţi pasageri care călătoreau spre Petroşani şi Târgu Jiu au fost notificaţi prin intermediul poliţistilor, jandarmilor şi şefilor de tren despre dinamica situaţiei şi îmbarcaţi în mijloace de transport în comun şi transportaţi spre destinaţie.    De asemenea pasagerii blocaţi în Petroşani au fost preluaţi cu mijloace de transport în comun şi mutaţi într-un tren care a fost redirecţionat spre Simeria.

 

[slideshow_deploy id=’17452′]



(Următoarea știre) »